Obrenovac, 20.10.2018

Brnabić najavila sednicu vlada Srbije i Republike Srpske


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2017.
Premijerka Ana Brnabić najavila je da će se u Beogradu 10. novembra održati zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

Foto:Tanjug
"Regionalna saradnja je osnovni prioritet Vlade Srbije, a posebno je važna sa Republikom Srpskom", rekla je ona u Beogradu na forumu o usaglašavanju uslova za poslovanje u jugoistočnoj Evropi.

Prema njenim rečima realizuju se mnogi zajednički projekti a jedan od važnijih je most između Ljubovije i Bratunca, na kojem bi uskoro trebalo da bude otvoren granični prelaz.

Brnabić očekuje da do te zajedničke sednice dve vlade dobiju od privrede konkretne predloge kako ekonomije Srbije i Republike Srpske mogu bolje da sarađuju.

Kao jedan od primera dobre saradnje u regionu ona je navela NALED-ov projekat sertifikovanja lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem u Evropi u kojem učestvuju Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Hrvatska, a radi se na tome da se uključi i Albanija.

Nevela je da u tom projektu učestvuje više od od 80 lokalnih samouprava koje su ujednačile i definisale standarde poslovanja.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je istakla da su skupovi o regionalno saradnji korisni za usklađivanje regulatornih okvira čija neujednačenost često koči ekonomske tokove.

Ocenila je da je za RS usklađivanje propisa sa Srbijom od izuzetnog značaja ali da RS mora to da radi i unutar BiH jer u praksi ima dosta problema između dva entiteta.

"Obaveza administracije obe zemlje je da prepoznaju dobre ideje privrede i nevladinog sektora i da ih integrišu u propise koji će biti na dobro svih", kazala je Cvijanović.

u.

 

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE