Obrenovac, 10.12.2018

'Blic': Dačić, Šešelj i Palma idu zajedno i na beogradske?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2017.
Koalicija SPS, JS i SRS, formirana za lokalne izbore u nedelju u Mionici mogla bi da bude signal da će iste formule biti i na izborima u Beogradu, piše 'Blic'

Foto:Screenshot
Kako navodi izvor lista, izbori u Mionici mogli bi da budu neka vrsta "lakmus papira za sledeće prilike", poput izbora u Beogradu.

Komentarišući ovu mogućnost, lider socijalista, Ivica Dačić, rekao je za "Blic" da još uvek nije bilo govora o koalicijama.

"Još nismo krenuli u razgovore o kombinacijama za izbore u Beogradu. Prvo ćemo razgovarati sa SNS i videćemo da li ćemo ići u koaliciji sa njima", rekao je Dačić.

Sagovornik beogradskog lista “blizak socijalistima“ navodi da trenutno sve stranke, pa i SPS, razmatraju koja će kombinacija za njih biti najpovoljnija i kojom će zadobiti najveći broj birača.

"Razmišlja se o koaliciji sa SNS, samostalnom nastupu, pa i o savezu sa SRS", navodi sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, o ovoj opciji malo će se duže razmišljati, zbog same pozicije socijalista.

"Izbori u Mionici su ispod radara, a izbori u Beogradu su daleko više na udaru javnosti. Postavlja se i pitanje zašto ulaziti u koaliciju sa nekim ko je izrazito protiv evrointegracija, ali je i to objašnjivo, jer je u pitanju prestonica, gde se vodi drugačija politika od one na republičkom nivou", objašnjava sagovornik "Blica".

List podseća da je Dačić ranije govorio da će ovu dilemu preseći matematika, dok je lider SRS, Vojislav Šešelj u Mionici rekao da "nikada neće dozvoliti da dosmanlije dođu na vlast i da bi zato bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou".

Lider JS, Dragan Marković Palma, kaže da su SPS i JS dobre komšije sa radikalima i da još nije bilo razgovora o koalicijama u Beogradu.

"Mi imamo svoje koalicione partnere. Na lokalu je drugačija priča, najgore je da centrala komanduje opštinskom odboru. Oni su komšije, dobro se poznaju i mi se ne mešamo u dogovore koji oni prave", kaže Palma za "Blic".

Izvršni direktor Cesida, Bojan Klačar, kaže da za njega ne bi bilo iznenađenje da na kraju SPS zajedno sa SRS izađe na pozornicu u prestonici.

"Na taj način se grupišu svi glasovi koje SNS ne može da uzme u desnom krilu. Faktički, kupe se birači od desnog centra do krajnje desnice i ugrožavaju Dveri, DSS. Ljulja se čak i pozicija Šapića i Đilasa, jer i oni među svojim biračima imaju malo tvrđe glasače", objašnjava Klačar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE