Obrenovac, 20.10.2018

Janković: Saradnja sa DS tek kada 'ozdrave'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.08.2017.
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je saradnja sa Demokratskom strankom (DS) moguća, ali tek kada demokrate 'ozdrave'

Foto:Tanjug
Janković je za dnevni list "Kurir" rekao da je saradnja moguća kada se demokrate "vrate sa stranputice kojom su krenuli kada je lider DS Dragan Šutanovac ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmena Ustava", što je i bio razlog da PGS prekine predizbornu saradnju sa njma.

"Ne možete jednu ruku pružiti Aleksandru Vučiću, a drugu Pokretu slobodnih građana i očekivati da je pokret prihvati", rekao je Janković, komentarišući navode poslanika DS Dušana Milisavljevića da DS i dalje drži pruženu ruku Jankoviću.

Janković je kazao da spremnost na dogovor s Vučićem, "koji rasprodajom nacionalnih interesa i ukidanjem demokratije gasi budućnost naše dece u Srbiji", upravo bila razlog zbog koga je predsedništvo Pokreta odlučilo da obustavi planove o predizbornoj saradnji sa DS

"Nadamo se da će DS shvatiti da jesu pošli stranputicom koju im je Vučić utabao i čekamo ih na putu istinske demokratije i ozdravljenja države i društva. DS mora da se opredeli između PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u istom pakovanju", kazao je Janković. Poslanik DS Dušan Milisavljević rekao je za jučerašnje izdanje dnevnog lista "Danas" da DS drži pruženu ruku ka lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Saši Jankoviću, ali da od demokrata ne zavisi da li će ona biti prihvaćena ili ne.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE