Obrenovac, 24.02.2019

Mediji u regionu: Vučić na KiM o politici mira


Izvor: Tanjug | Obrenovac, 21.01.2018.
Mediji u regionu značajnu pažnju dali su boravku predsednika Sbije na Kosovu i Metohiji, posle ubistva Olivera Ivnovića, i gotovo svi prenose njegove poruke da Srba na KiM ne sme biti manje, te da je bolje razgovarati nego pucati.

Foto: Promo
Agencija Fena je prenela da je predsednik Srbije po dolasku na Kosovo građanima preneo tri poruke, a ključna je da moraju ostati i opstati na Kosovu.

 

Vučićeva druga poruka je, navodi agencija, da s njima želi da razgovara o tome ko im može garantovati sigurnost, a treća da se vlast Srbije mora obračunati s kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima na KiM.

Navodi se i da je Vučić Albancima poručio da, bez obzira na različite interese i poglede na međusobne odnose, Srbija želi i učiniće sve da očuva mir i reši sporove.

Hrvatska agencija Hina je navela da je Vučić potvrdio da će Priština i Beograd, uprkos početnim sprovoima o učešće srpskih istražite u istrazi ubistva Ivanovića, ipak razmenjivati inormacije u istrazi.

HRT je javio je da je Vučić najpre poseti manastir Banjska, a da je potom otišao u Kosovsku Mitroviću, na mesto gde je ubijen srpski političar Oliver Ivanović.

Ova TV je emitovala i prilog u je Kosovsku Mitrovicu predstavila kao podeljeni grad, da su posle toga podignute tenzije i da su prekinuti razgovori u Briselu.

Navodi se da je Vučić rekao da očekuje da će počinioci ovog ubistva biti privedeni pravdi i da prema njima, ko god da su i počionoci i nalogodavci, ne treba imati milosti.

Al džazira piše da je Vučić pozvao građane da budu mirni, da se ne iseljavaju, te da puste vlast u Beogradu da ne koriste oružje.

Banjalučke Nezavisne novine prenele su da je pedsednik Vučić na KiM došao sa sinom Danilom.

Sarajevski portal Klix piše da je Vučić obisao mesto na kojem je ubijen Ivanović i položio cveće.

Dolazak predsednika Vučića zabelelžili su i crnogorski mediji i mediji u Makedoniji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE