Obrenovac, 07.08.2020

RUŽIĆ RAZGOVARAO SA DELEGACIJOM MMF-a


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2019.
'Posvećeni smo reformi javne uprave'

Foto:Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić juče je, o reformi sistema plata, razgovarao sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf.

"Cela vlada, pa i sam predsednik Srbije, posvećeni su tome da reforma sistema plata postigne svoj cilj, a to je transparentna i pravična raspodela budžetskih sredstava i bolji materijalni položaj zaposlenih", istakao je ministar Ružić.

On je naglasio, saopštilo je ministarstvo, da ceo sistem koji se stvara reformom javne uprave ide u korist kvalitetnijih i bržih usluga prema građanima.

Te usluge jedino mogu da pružaju edukovani, motivisani profesionalci i zato moramo da promenimo dosadašnji način zapošljavanja, ocenjivanja rada, napredovanja, usavršavanja, pa i nagrađivanja, rekao je Ružić.

Ministar je naveo da će ove godine biti nastavljen dijalog sa nadležnim ministarstvima, sindikatima i socijalnim partnerima o reformi sistema plata i istakao da je cilj da se ne ugrozi budžet Srbije, a da se unapredi materijalni položaj zaposlenih u javnoj upravi.

Misija MMF, predvođena Džejmsom Rufom, bila je zainteresovana za aktivnosti koje će se raditi do početka primene zakona koje uređuju sistem plata od januara 2020. godine.

Predstavnici Ministarstva podsetili su na potrebu dodatnih analiza finansijskih efekata novog sistema za pojedinačne sektore (prosveta, zdravstvo i drugi), kako bi novi sistem plata zaživeo u previđenom roku.

Ružić je delegaciji MMF, koja će u Beogradu boraviti do 5. februara, zahvalio na podršci u prethodnom periodu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE