Obrenovac, 21.03.2019

SEDNICA 7. JUNA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Nikodijević ne otkriva ime gradonačelnika

Foto:Thinkstock
Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik biće održana 7. juna, potvrdio je za Tanjug predsednik gradskog parlamenta.

Prema proceduri, upravo predsednik skupštine predlaže kandidata za gradonačelnika, ali Nikola Nikodijević ne otkriva njegovo ime, već kaže da će to učiniti 7. juna ujutru "kada dođe u Skupštinu grada, pa će odbornici pre početka sednice biti upoznati sa imenom budućeg gradonačelnika".

Kako je istakao, apsolutni pobednik beogradskih izbora je SNS i, s obzirom da imaju apsolutnu većinu u gradskom parlamentu, odnosno 64 odbornika, on očekuje da će ta stranka predložiti ime, koje će zatim predložiti odbornicima. 

Inače, očekuje se da će pre sednice skupštine grada, biti održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, ali tačno kada još nije poznato. 

Prema proceduri, osim gradonačelnika, na sednici će biti izabran i njegov zamenik, kao i članovi Gradskog veća, koje predlaže gradonačelnik. Na sednici će, najpre, biti zamenjeni mandati odbornika koji su između dve sednice podneli ostavke i potvrđeni mandati novim odbornicima. 

Ostavke su za sada, navodi, podneli bivši gradonačelnik Siniša Mali, koji je izabran za ministra finansija, kao i šef odborničke grupe SPS Aleksandar Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, zbog nespojivosti funkcija ministra i odbornika. 

O gradonačelniku, njegovom zameniku i članovima Veća vodi se objedinjena rasprava i glasa se "u paketu", tajnim glasanjem, zaokruživanjem za ili protiv predloga na listiću, iza paravana. 

"Ne očekujem nikakva iznenađenja, već da sednica prođe u najboljem redu i da Beograđani od 7. juna, kao što smo i obećali, u zakonskom roku, dobiju novog gradonačelnika i novi tim koji će u naredne četiri godine voditi grad", rekao je Nikodijević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE