Obrenovac, 18.02.2019

LDP O KOSOVU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2018.
Jovanović: Kosovo najveći čvor, dijalog ne sme da prestane

Foto:FoNet
"Mislim da je jako teško pristati na realnost u Srbiji. Pokušaji balansiranja i kokretiranja sa politikom koja nas je dovela u ovu fazu, koju nazivamo realnošću na Kosovu, iz dana u dan u sve većem su ćorsokaku", rekao je Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije.

Predsednik LDP navodi da ceo svet ima stav o Kosovu koji je drugačiji od našeg i da su "čak i Rusi, za koje se hvatamo, podržali mnoge akcije međunarodne zajednice koje su dovele do formiranja kosovske države". 

"Ne mogu da ne kažem da je ovo najveći čvor, i da taj čvor naša generacija mora da reši. Ako deci ostavimo takvu prošlost, za naše unuke nećemo biti nikakva svetla tačka. Mir i samo mir", rekao je Jovanović. 

Prema njegovim rečima, saopštio je LDP, nije to problem vlasti, to je problem ovog društva koji ne sme biti podeljeno između opozicije i vlasti. 

"Vlast, naravno, ima najveću odgovornost, ali bi trebalo da ima i moć da se nosi sa tim pitanjima. Naša opozicija ima oko Kosova nacionalističke i, rekao bih, 'stare' stavove. Nema novog pristupa, već se sa guslanja prešlo na muziku iz liftova", kazao je on. 

Kada govorimo o pritisku Zapada, kaže on, ne smemo zaboraviti njihove interese. 

"Oni se često ne poklapaju sa našom idejom šta je taj Zapad. Ima Zapad svoje probleme i neće da ih mi kočimo na putu njihovog prosperiteta", naveo je Jovanović. 

Međutim, napominje lider LDP, mi moramo da vidimo kako i o čemu ćemo razgovarati sa Albancima, a razgovor je uvek moguć. 

"Dakle, dijalog ne sme da prestane i važno je da se naša dva društva razumeju. Bez obzira na trenutne posledice. Taj pristup se dugoročno pokazao kao dobar. On je važan i za sigurnu, za mirnu i za ekonomski prosperitetnu regiju", zaključio je Jovanović, saopštio je LDP.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE