Obrenovac, 14.07.2020

O ZLOČINIMA NA KiM


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2019.
Brnabić: Ništa dobro od toga što su kosovski sudovi preuzeli slučajeve od Eulexa

Foto:Getty Images
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne očekuje ništa dobro od toga što su kosovski sudovi preuzeli slučajeve ratnih zločina od Euleksa, a pored ratnih zločina Oslobodilačke vojske Kosova trebalo bi da se bave i zločinima Srba nad Albancima.

"Ne očekujem ništa dobro od toga dok god Priština ima političke lidere koji sprečavaju ljudska prava Srba", rekla je Brnabić novinarima na Novom Beogradu.

Ona je kazala da je od predstavnika OEBS-a za slobodu medija Arlema Dezira tražila da reaguje zbog toga što je Srbima na Kosovu uskraćeno pravo na informisanje, jer novine na srpskom jeziku još od 21. novembra 2018. godine ne dolaze na tu terioriju, ali da on nije reagovao.

"Od ljudi koji ne dozvoljavaju osnovna ljudska prava ne očekujem da će se na najozbiljniji način baviti zločinima", rekla je Brnabić.

Kosovski sudovi preuzeli su slučajeve ratnih zločina od Euleksa, a oni će se, pored ratnih zločina koje su počinili pripadnici OVK nad srpskim i drugim civilima, baviti i navodnim zločinima Srba nad Albancima.

Problem predstavlja to, kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE) na albanskom jeziku, što mnogi od tih osumnjičenih Srba žive, kako se pretpostavlja, u centralnoj Srbiji što otežava rad odeljenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE