Obrenovac, 21.03.2019

TIMSKI RAD


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.06.2018.
Ružić: Atmosfera u Vladi je odlična

Foto:Alo!/Vladimir Marković
"Atmosfera u Vladi Srbije je odlična, radimo timski, svi smo posvećeni svojim poslovima i nema vremena da se razgovara o rekonstrukciji", rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je za "Prvu tv" naveo da SPS "nije mnogo zainteresovan za rekonstrukciju", te da su svi na svojim zadacima.

"Važno je da dok mandat traje, dokle god da traje, radimo što bolje. Da radimo u interesu građana, to je jedino važno", rekao je Ružić.

On je najavio više preventivnih inspekcijskih kontrola poslovanje privrednih subjekata, za koje će se znati unapred, jer se ne želi da inspekcijski nadozor bude represivan.

Pritom će se, kaže, voditi računa o istoriji poslovanja subjekata, pa će one sa lošom istorijom inspekcija posećivati i bez najave.

Ministar obajšnjava da je ovakav način nadzora u skladu sa zahtevima privrede, koja će moći da prati godišnji plan oblastima koje će biti predmet inspekcije i da se pridržava pravila kako inspekcija ne bi bila loše iskustvo.

"Sam zakon predviđa 22 prava, a samo devet obaveza. Mnogo je liberalniji i to je dobro, jer je bolji učinak inspekcije i biće još bolji kada se elektronska platforma e-inspektor stavi u pun kapacitet tokom ideće godine. Motivišuće je za privredu da znaju unapred u kojoj godini se koje oblasti stavljaju u prioritet inspekcijskog nadzora", rekao je Ružić.

On je ponovio da je interes ministarstva na čijem se čelu nalazi da sve administracije elektronski razmenjuju podatke, bez građana koji će na šalterima nositi papire od jednih do drugih.

"Mislim da ćemo doći do toga nakon Zakona o e-upravi, sada imamo više od 200.000 upita i to govori da su građani mogli da obave sve što im treba, bez da idu do šaltera. Očekujemo sledeće godine da sve administracije same razmenjuju podatke. Do sada je 145 jedinica lokalne samouprave uvezano u elektronsku platformu razmene podataka, što znači da fali još samo malo njih da svi budu uključeni", naveo je Ružić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE