Obrenovac, 21.11.2018

TRAŽE RADNO VREME U SRBIJI KAO U ŠVEDSKOJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2018.
Radni dan treba da traje 6, a ne 8 sati!

Foto:Nebojša Mandić/Ilustracija
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da u Srbiji radno vreme treba da se skrati sa osam na šest sati, po uzoru na Švedsku.

Oni su najavili i da će takav predlog izmena Zakona o radu uputiti Skupštini Srbije.

"Kraljevina Švedska je zakonom skratila radno vreme radnika sa osam na šest sati i takav primer bi trebalo da sledi i Srbija", navodi POKS u saopštenju.

Oni napominju da je u Švedskoj produktivnost povećana, ali i zadovoljstvo radnika zbog činjenice da imaju više vremena za sebe i svoje porodice tokom dana. Dodaju da je time smanjen i broj bolovanja, pa samim tim i troškovi poslodavca i države, a efikasnost na poslu i kvalitet usluge povećan.

"Velika je zabluda da radnici mogu da rade punom koncentracijom i kapacitetom svih osam sati, zato je bolje efikasnije raditi šest sati, nego manje efikasno osam. U razgovorima sa predstavnicima švedske ambasade, dobio sam potvrdu da je ova kraljevina spremna da prenese svoja iskustva našoj zemlji u implementaciji ovog zakona, što je za Srbiju dragoceno", izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković.

POKS podseća i da su u Švedskoj pojedine kompanije, poput proizvođača automobila Tojota iz Geteborga, prešle na ovaj sistem još pre 13 godina i nisu ga napustile do danas, jer, osim što su dobile srećnije radnike, zabeležile su i veći profit.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE