Obrenovac, 28.01.2020

SKUPŠTINI DOSTAVLJENA INICIJATIVA ZA PROMENU USTAVA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2018.
Kuburović najavila: Konkretni potezi na proleće

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da se na proleće može očekivati skupštinska debata o promeni Ustava i dodala da je Vlada posle više javnih rasprava uputila parlamentu Inicijativu za njegovu promenu.

Vlada Srbije uputila je Inicijativu sa obrazloženjem koji članovi treba da se menjaju, a skupštinski Odbor za ustavna pitanja će, kako je za RTS rekla Kuburovićeva, poslanike obavestiti o tome.

Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se uđe u proceduru promene Ustava i tek nakon toga će, prema njenim rečima, vlada dostaviti amandmane koji će biti polazna osnova za dalji rad.

- Odbor za ustavna pitanja organizovaće javnu debatu na kojoj će, ne samo skupština nego svi zaintresovani, moći da iznesu svoj stav i verujem da ćemo tokom proleća imati priliku da vodimo skupštinsku debatu - rekla je Kuburovićeva.

Ona je dodala da bi promena Ustava trebalo da bude osnova i za donošenje seta zakona u cilju jačanja i odgovornosti sudstva.

Ministarka je navela da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE