Obrenovac, 09.07.2020

NOVI PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2019.
Okupljenim građanima obratile su se Marija Lukić i Marinika Tepić

Foto:Tanjug/Filip Krainčanić
Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu održan je po 13. put ove subote. Okupljenima su se obratile obratila Marija Lukić, žrtva seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke i Marinika Tepić, narodna poslanica.

Lukić je ovom prilikom poručila da je ona ta koja nije htela da trpi zlostavljanje i da se ne bavi politikom već da se bori za goli život posle svih pretnji koje su Jeličić i "njegove kabadahije" uputili njoj i njenoj porodici.

- Ja sam ta koja će po pravdu ići do Strazbura. Ne znam da li sam hrabra, ali znam da nisam sama. Žao mi je što me ne poznajete kao pametnu ženu, kao posvećenu majku već ste me ovako upoznali. Koliko Marija još znate, koliko je još Jutki u Srbiji... Nije dovoljno što je Jeličić na silu podneo ostavku, mora krivično da odgovara. Ovo nije politika, ovo je borba za život i pravdu, ja nisam političarka već dete koje je reklo "lažni car Jutka je go". Ovo je borba za sve Marije u Srbiji, hvala vam što me podržavate - rekla je Marija Lukić.

Osim nje, govorila je i samostalna poslanica Marinika Tepić.

- Oslobodićemo ovu zemlju od vas koji ste nas zarobili i znaće se red. Nećemo stati. Sloboda je neprikosnovena i istina je lekovita. Ja šetam ovde za slobodu, za slobodne izbore, medije i šetaću dok im ne vidim leđa. Neću stati. Živela slobodna Srbija - poručila je Marinika Tepić.

Posle održanih govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Građani su nosili transparente na kojima piše "Probudi se, ustani Srbijo", "Pošta poštarima, stranke političarima. Ne trebaju nam pupsovci, trebaju nam stručnjaci", kao i transparente sa natpisima poput "Pljačka penzionera nije reforma".

Okupljeni su se kretali Uzun Mirkovom ulicom, a potom su prošli kroz Parisku, Kneza Sime Markovića – Pop Lukinu, Brankovu i stigli do Terazijskog tunela, odakle su ušli u Svetogorsku ulicu. Preko razglasa sa kamiona pozvali su građane da im se pridruže na ulici. Ispred zgrade RTS su vikali "bojkot, bojkot" i takođe pozvali zaposlene da izađu na protest.

Kako je tema ovonedeljnog protesta u Beogradu bila "Ulicama laži Aleksandra Vučića", a organizatori su u skladu sa tim pripremili 100.000 nalepnica.

Učesnici protesta pokušali su da zalepe nalepnice na zidove Terazijskog tunela, ali su one uglavnom padale.

Koordinatorka protesta Jelena Anasonović saopštila je okupljenima da su je redari obavestili da je nešto urađeno sa zidovima tunela, tako da nalepnice ne mogu da se zalepe.

Organizatori su zamolili učesnike protesta da nalepnice ne lepe na automobile i izloge radnji.

Protest je završen nešto posle 20 časova ispred Skupštine Srbije, na Trgu Nikole Pašića, uz najavu da će biti održan i naredne subote.

Protesti su održani i u drugim gradovima Srbije: Kragujevcu, Pirotu, Smederevskoj Palanci, Jagodini, Aleksandrovcu i Brusu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE