Obrenovac, 22.05.2019

Zoran Lutovac novi lider DS


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2018.
Odlučeno već u prvom krugu

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
Zoran Lutovac novi je lider Demokratske stranke, odlučeno je na Izbornoj skupštini DS.

Lutovac je pobedio u prvom krugu glasanja i dobio je podršku više od 50 odsto glasova delegata.

Većinom od 1.230 prisutnih delegata, Lutovac je na izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu pobedio preostale kandidate za predsednika stranke, Gordanu Čomić i Branislava Lečića.

Kako je saopštila DS na Tviteru, Lutovac je dobio poverenje 659 delegata na izbornoj skupštini stranke, Gordana Čomić dobila je 468 glasova, a Branislav Lečić 123 glasa. 

Za nove potpredsednike DS izabrani Aleksandra Jerkov, Dragoslav Šumarac, Saša Paunović, Dragana Rakić i Dejan Nikolić. Za predsednicu Političkog saveta izabrana je Mirjana Rašević. 

Lutovac je, u prvom obraćanju kao novi stranački lider, pozvao članstvo da zajedno radi na jačanju DS, poručujući da bez te stranke neće biti promena i poboljšanja u Srbiji. 

"Zato zajedno moramo da pobedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama", rekao je on.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na izbornoj skupštini glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije. 

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača. 

Šutanovac je za predsednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što pre.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE