Obrenovac, 21.01.2020

HAN U POSETI SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.12.2018.
Prvo sastanak sa Vučićem, pa odlazak u Prištinu

Foto:Getty Images
Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han danas dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Han zatim odlazi u Prištinu, potvrđeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

Kako je rečeno u EK, on će se u prepodnevnim časovima sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda nastaviti put za Prištinu.

Osnovna tema razgovora komesara Hana i u Beogradu i u Prištini biće odluka kosovskih vlasti da nametu takse na robu iz Srbije i BiH.

Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povalačenje ovih mera i naglasiti porebu za fokusiranjem na popravljanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili”, saopšteno je u Komisiji.

U Evropskoj komisiji u petak su najavili da će se Han na Kosovu sastati sa prištinskim zvaničnicima Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i Kadri Veseljijem kao i sa predstavnicima opozicije.

Portparolka EU Maja Kocijančić je prethodno za Tanjug potvrdilia da je Johanes Han zbog nametnutih mera od strane Prištine u kontaktu sa liderima i Beograda i Prištine i da se razgovara o hitnoj potrebi smirivanja situacije i spuštanja tenzija.

Iz EU više puta su naglasili da su od vlasti u Prištini jasno tražili povlačenje tarifa uvedenih na robu iz Srbije i BiH.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je ukidanje tarifa i u direktnom razgovoru sa Hašimom Tačijem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE