Obrenovac, 21.03.2019

RADNO U SKUPŠTINI SRBIJE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.06.2018.
Danas rasprava o setu finansijskih zakona

Foto:Zorana Jevtić
Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o setu finansijskih zakona, među kojima su izmene Zakona o platnim uslugama kojima je predviđeno da će građani ubuduće, u slučaju da im neko ukrade ili zloupotrebi platnu karticu, odgovarati samo za iznos od 3.000 dinara, a svu odgovornost iznad tog iznosa snosiće banke.

Novim rešenjima odgovornost građana za neodobrenu platnu transakciju sa 15.000 dinara smanjuje se na 3.000 dinara, kako oni sa niskim primanjima ne bi, u slučaju zloupotrebe, snosili preveliki trošak i kako bi banke ponudile bolju zaštitu za korišćenje platnih instrumenata.

Građanima će biti omogućeno lakše poređenje naknada koje nude i naplaćuju različiti pružaoci platnih usluga, a na sajtu NBS biće dostupni svi podaci u vezi sa cenom platnih usluga na našem tržištu.

Poslanici vlasti su najavili podršku predloženim zakonima, ali ni opozicioni poslanici nisu imali veće zamerke na predložene zakona, pa su tokom rasprave ukazivali da "banke pljačkaju građane", a da vlast tek sada preduzima korake kako bi ih zaštitila.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a pored izmena Zakona o platnim uslugama, poslanici raspravljaju i o izmenama Zakona o NBS, privrednim društvima, stečaju, kao i o više međunarodnih sporazuma.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE