´╗┐ RADNO U SKUP┼áTINI SRBIJE

Obrenovac, 22.08.2018

RADNO U SKUPŠTINI SRBIJE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.06.2018.
Danas rasprava o setu finansijskih zakona

Foto:Zorana Jevti─ç


´╗┐

Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o setu finansijskih zakona, me─Ĺu kojima su izmene Zakona o platnim uslugama kojima je predvi─Ĺeno da ─çe gra─Ĺani ubudu─çe, u slu─Źaju da im neko ukrade ili zloupotrebi platnu karticu, odgovarati samo za iznos od 3.000 dinara, a svu odgovornost iznad tog iznosa snosi─çe banke.

Novim rešenjima odgovornost gra─Ĺana za neodobrenu platnu transakciju sa 15.000 dinara smanjuje se na 3.000 dinara, kako oni sa niskim primanjima ne bi, u slu─Źaju zloupotrebe, snosili preveliki trošak i kako bi banke ponudile bolju zaštitu za koriš─çenje platnih instrumenata.

Gra─Ĺanima ─çe biti omogu─çeno lakše pore─Ĺenje naknada koje nude i napla─çuju razli─Źiti pru┼żaoci platnih usluga, a na sajtu NBS bi─çe dostupni svi podaci u vezi sa cenom platnih usluga na našem tr┼żištu.

Poslanici vlasti su najavili podršku predlo┼żenim zakonima, ali ni opozicioni poslanici nisu imali ve─çe zamerke na predlo┼żene zakona, pa su tokom rasprave ukazivali da "banke plja─Źkaju gra─Ĺane", a da vlast tek sada preduzima korake kako bi ih zaštitila.

Na dnevnom redu je 11 ta─Źaka, a pored izmena Zakona o platnim uslugama, poslanici raspravljaju i o izmenama Zakona o NBS, privrednim društvima, ste─Źaju, kao i o više me─Ĺunarodnih sporazuma.

Narodni poslanici razmatra─çe i Predlog odluke o izboru ─Źetiri ─Źlana Republi─Źke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republi─Źki bud┼żet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE