Obrenovac, 03.08.2020

BRNABIĆEVA SA AMBASADOROM ŠIBOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2018.
Čestitke na sprovedenim reformama, Nemačka će nastaviti da ulaže u Srbiju

Foto:Vlada Srbije
Predsednica Vlade Ana Brnabić primila je u kurtoaznu posetu ambasadora Nemačke Tomasa Šiba, a teme sastanka bile su dalje unapređenje ekonomske saradnje, proces evrointegracija Srbije i značaj regionalnog povezivanja.

Brnabić je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru i zahvalila na dosadašnjoj dobroj saradnji, ekonomskoj i političkoj, te naglasila da Srbija ceni sugestije Nemačke i vidi ih kao konstruktivnu pomoć da se prevaziđu potencijalni izazovi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Nemački ambasador je, čestitajući premijerki na posvećenosti u sprovođenju reformi, naglasio da će se dobra saradnja dve države nastaviti i ubuduće, s obzirom da je do sada davala odlične rezultate i ocenio da je Nemačka zadovoljna poslovnom klimom za dalja ulaganja.

Brnabić je upoznala sagovornika sa procesom reformi, naročito u oblasti digitalizacije, kao preduslova transparentnijeg rada javne uprave i efikasnog mehanizma za borbu protiv korupcije i izrazila zahvalnost Nemačkoj na podršci uvođenju dualnog obrazovanja, za koje je ocenila da već daje dobre rezultate.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE