Obrenovac, 29.05.2020

PROLEĆNO ZASEDANJE SKUPŠTINE SRBIJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2019.
Poslanici se danas vraćaju u klupe, deo opozicije ne dolazi na sednicu

Foto:Marina Lopičić
Skupština Srbije počeće danas redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice je između ostalog, Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kom će biti podaci građana iz različitih evidencija.

I ova sednica će proteći bez dela opozicije koja je iz parlamenta izašla u znak solidarnosti sa građanima koji protestuju u Srbiji.

Iz opozicije ističu da aktulena vlast urušava osnovne demokratske principe i institucije i onemogućava dijalog i raspravu u parlamentu. Poslanici koji ne prisustvuju sednicama održavaju konferenije za novinare u skupštinskom holu.

Za dnevni red prve sednice su osim Predloga zakona o Centralnom registru, predložene izmene i dopune Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, o bezbednosti hrane,o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred poslanicima će biti i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i prestanku važenja Sporazuma između Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom.

Na dnevnom redu biće i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE