Obrenovac, 21.01.2019

Đilas i Vesić ponovo o 'Beogradu na vodi'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.04.2018.
Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao da 'Beograd na vodi' nikada neće biti završen, a gradski menadžer Goran Vesić ga je nazvao 'prodavcem magle'

Foto:Beoinfo
Vesić kaže da "razume Ðilasa", jer, kako primećuje, svaki danas izgrađeni kvadrat, svaka nova ulica ili trg na Beogradu na vodi predstavlja novi dokaz njegove neposposobnosti.

Bivši gradonačelnik je, naime, za Danas ocenio da projekat "Beograd na vodi" nikad i neće biti završen, te da je aktuelna vlast davala nerealne prognoze, jer, kaže, ne zna svoj posao i navikla je da može da kaže šta god hoće.

"Odlično je što su toliko nesposobni, jer što više urade, šteta će biti veća", rekao je Ðilas.

On je rekao i da je "naša strana daleko od ispunjenja obaveza koje smo preuzeli - da do kraja 2019. postoji celokupna infrastruktura, novi most, metro...".

"Biće dobro ako nas arapska strana jednog dana ne tuži za izgubljenu dobit, jer nismo uradili ono što smo se ugovorom obavezali", smatra Đilas.

Vesić uzvraća da Ðilas polazi od sebe, jer, kako ističe, dok je bio gradonačelnik zaista nikada ništa nije završio

"Jer, moramo da postavimo tramvajske šine, pristupne saobraćajnice sa rakovičke strane i tunel ispod Topčiderskog brda, a uradili smo prošle godine pristupne saobraćajnice sa Tošinog bunara", objasnio je Vesić.

Dakle, kada Ðilas kaže da Beograd na vodi nikada neće biti završen, verovatno misli na sebe i projekat "Grad na vodi", tajkuna Miroslava Miškovića koji je promovisao u Kanu 2011. godine kao gradonačelnik Beograda, podseća Vesić.

Ili, dodaje, možda Ðilas misli na projekat Menhetn na Balkanu, koji je najavljivan dok je vodio Beograd, a koji je trebalo da se gradi na mestu gde je danas Beograd na vodi.

"On stvarno nikada neće biti završen. Ne samo da Ðilas nije umeo da ga završi već nije bio u stanju ni da rasčisti taj prostor pored reke na kome se nalazio samo šut, stari vagoni, železničke šine i pacovi. Ni kamen nije bio u stanju da pomeri a ne da završi bilo koji projekat" ocenio je Vesić.

"Sad kad smo utvrdili da Ðilas nije u stanju bilo šta da završi, hajde da utvrdimo kako ni ugovore ne zna da pročita", nastavlja Vesić i dodaje:

"Kada Ðilas govori o obavezi grada da do 2019. izgradi metro, moram da mu objasnim da se radi o odredbi 9.1.1 Ugovora koja govori o vezi ''od granice projekta do najbližih linija tramvaja i metroa''", dodaje Vesić.

On ističe da se ne radi o obavezi države da izgradi metro, već da poveže projekat sa postojećim linijama tramvajskog saobraćaja danas i metroa sutra, kada se izgradi.

"A mi ćemo metro, za razliku od Ðilasa, da izgradimo" poručio je Vesić.

On je istakao i da će kako projekat Beograd na vodi napreduje građani Beograda moći da se uvere za oko mesec dana kada bude otvoren novi bulevar koji je izgradio arapski investitor, a koji će se, prema predlogu predsednika Vučića, zvati Bulevar Vudro Vilson.

"To je najveći bulevar koji je u poslednjih sedamdeset godina izgrađen u Beogradu čija je širina više od 40 metara i dužine oko 2 kilometara, koji će imati tri drvoreda, šest saobraćajnih traka, trotoare i biciklističke staze. Ili na proleće sledeće godine kada će arapski investitor urediti Savski trg na kome će biti postavljen monumentalni spomenik Stefanu Nemanji visine 15 metara. Dakle, ne samo da Beograd na vodi napreduje već se gradi i infrastruktura kao što su trgovi i bulevari ili kao što je bio Savski kej urađen pre dve godine" ukazao je vesić.

Kako je rekao, siguran je da bi Ðilas želeo da sve to što se gradi bude porušeno i uništeno kao što je na svom predizbornom skupu "zajedno sa partnerima Jankovićem i Jeremićem aplaudirao požaru u jednom stanu u Beogradu na vodi u kome su povređeni radnici".

"Razumem ga jer svaki izgrađeni kvadrat, svaka nova ulica ili trg na Beogradu na vodi je novi dokaz njegove neposposobnosti. A to su razumeli i građani pa je ovaj politički prodavac magle doživeo debakl na nedavnim gradskom izborima" naveo je gradski menadžer.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE