Obrenovac, 21.05.2019

DSS raskida sve lokalne koalicije sa SNS


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2018.
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da svi opštinski odbori DSS raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS)

Foto:Printscreen
To je saopštio predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da se raskida koalicija sa naprednjacima u 14 opština, ali nije mogao da precizira u koliko bi lokalnih samouprava SNS mogao ostati bez vlasti zbog prekida koalicije.

Kako je rečeno, odluka o raskidu koalicije sa SNS-om je doneta "zbog upuštanja u veleizdaju, odnosno predaju Kosova i Metohije".

Jovanović je naveo da je DSS uvek pravio razliku između lokalne i nacionalne politike, ali da je to tako u "normalnim politčkim okolnostima", koje sada ne postoje.

On je dodao da raskid lokalnih koalicija sa SNS-om nema veze sa eventualnim ulaskom DSS u opozicioni Savez za Srbiju.

"Odluka o tome (raskidu koalicije sa SNS) je doneta i razmatrana mnogo pre nego je savez bio u opticaju, a odluku je ubrzao (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, odnosno brzina kojom SNS ide ka potpunoj izdaji", kazao je šef DSS.

On je naveo i da DSS nije u Savezu za Srbiju i da ne zna da li će biti, te da će se o tome odlučivati na jesen.

"Na jesen ćemo odlučivati kako na najbolji način zaustaviti ovo ludilo, ako je to savez onda će biti savez, ako je nešto drugo biće nešto drugo", istakao je Jovanović.

On je kazao da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji bio "farsa" i služio za "pripremu terena za kapitulaciju i izdaju zemlje" i kritikovao izjave Vučića koje su, kako je istakao, skandalozne i uvredljive.

Podsetio je na navode predsednika Srbije da "svaki Srbin zna da je Kosovo izgubljeno", na "izražavanje nade" da će biti potpisan pravno obavezujući sporazum sa Prištinom i izjavu da se rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, ne odnosi na Srbiju.

"Pitam ga sada javno zašto je relativizovao taj dokument koji jasno kaže da je Kosovo Srbija", upitao je Jovanović Vučića.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković je kazao da su "sve maske pale i da se nasuprot Ustavu i zakonu i međunarodno pravnim aktima Aleksandar Vučić i njegovi pomoćnici upuštaju u veleizdaju".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE