´╗┐ DSS raskida sve lokalne koalicije sa SNS

Obrenovac, 18.08.2018

DSS raskida sve lokalne koalicije sa SNS


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2018.
Predsedni┼ítvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlu─Źilo je da svi op┼ítinski odbori DSS raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS)

Foto:Printscreen


´╗┐

To je saopštio predsednik DSS Miloš Jovanovi─ç.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da se raskida koalicija sa naprednjacima u 14 opština, ali nije mogao da precizira u koliko bi lokalnih samouprava SNS mogao ostati bez vlasti zbog prekida koalicije.

Kako je re─Źeno, odluka o raskidu koalicije sa SNS-om je doneta "zbog upuštanja u veleizdaju, odnosno predaju Kosova i Metohije".

Jovanovi─ç je naveo da je DSS uvek pravio razliku izme─Ĺu lokalne i nacionalne politike, ali da je to tako u "normalnim polit─Źkim okolnostima", koje sada ne postoje.

On je dodao da raskid lokalnih koalicija sa SNS-om nema veze sa eventualnim ulaskom DSS u opozicioni Savez za Srbiju.

"Odluka o tome (raskidu koalicije sa SNS) je doneta i razmatrana mnogo pre nego je savez bio u opticaju, a odluku je ubrzao (predsednik Srbije) Aleksandar Vu─Źi─ç, odnosno brzina kojom SNS ide ka potpunoj izdaji", kazao je šef DSS.

On je naveo i da DSS nije u Savezu za Srbiju i da ne zna da li ─çe biti, te da ─çe se o tome odlu─Źivati na jesen.

"Na jesen ─çemo odlu─Źivati kako na najbolji na─Źin zaustaviti ovo ludilo, ako je to savez onda ─çe biti savez, ako je nešto drugo bi─çe nešto drugo", istakao je Jovanovi─ç.

On je kazao da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji bio "farsa" i slu┼żio za "pripremu terena za kapitulaciju i izdaju zemlje" i kritikovao izjave Vu─Źi─ça koje su, kako je istakao, skandalozne i uvredljive.

Podsetio je na navode predsednika Srbije da "svaki Srbin zna da je Kosovo izgubljeno", na "izra┼żavanje nade" da ─çe biti potpisan pravno obavezuju─çi sporazum sa Prištinom i izjavu da se rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, ne odnosi na Srbiju.

"Pitam ga sada javno zašto je relativizovao taj dokument koji jasno ka┼że da je Kosovo Srbija", upitao je Jovanovi─ç Vu─Źi─ça.

Predsednik Politi─Źkog saveta DSS Miloš Kovi─ç je kazao da su "sve maske pale i da se nasuprot Ustavu i zakonu i me─Ĺunarodno pravnim aktima Aleksandar Vu─Źi─ç i njegovi pomo─çnici upuštaju u veleizdaju".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE