Obrenovac, 03.08.2020

PREMIJERKA ZA KOMPROMIS IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2018.
Ambasadoru Velike Britanije poručila da zamrznuti konflikt nije rešenje

Foto:Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Dijalog Beograda i Prištine mora rezultirati kompromisom, istakla je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom i ukazala da zamrznuti konflkt nije dobro rešenje.

"Priština mora da poštuje Briselski sporazum i ispunjava sve preuzete obaveze iz ovog dokumenta", kazala je Brnabić, koja je sa britanskim diplomatom pričala i o nastavku dijaloga, evropskim integracijama Srbije, razvoju E-uprave, medijskoj strategiji i saradnju u oblasti borbe protiv korupcije.

Ambasador Kif se složio da je dijalog Beograda i Prištine jedini put da se, prema njegovim rečima, postigne rešenje za budućnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je tom prilikom zahvalila ambasadoru Kifu na uloženim sredstvima Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji je je u ovoj oblasti najveći bilateralni donator, a koji Srbiji pruža podršku u postizanju izuzetnih rezultata u razvoju E-uprave, i naglasila značaj nedavno pokrenutog zajedničkog projekta "Digitalna transformacija u Srbiji", koji će sprovesti UNDP.

Kada je u pitanju medijska strategija, premijerka je navela da se dijalog sa medijskim udruženjima redovno odvija i zahvalila na svoj podršci koju ovom procesu pruža Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Norveške, OEBS, Fondacija Konrad Adenauer i ostali važni partneri.

Premijerka je naglasila da će Vlada ostati otvorena za stalni dijalog sa predstavnicima medija i da se nada da će rad na medijskoj strateiji biti završen do kraja ove godine.

Ambasador Kif se na sastanku osvrnuo na nedavno održani samit u Londonu, koji je prema njegovim rečima bio veoma uspešan i još jedna potvrda da je Velikoj Britaniji u interesu trajna stabilnost Zapadnog Balkana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE