Obrenovac, 03.08.2020

POZNATO JE KOME SE KLIMAJU FOTELJE U VLADI SRBIJE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2018.
Rekonstrukcija tek na proleće, OVI MINISTRI ODLAZE

Foto:Zorana Jevtić
Rekonstrukcija Vlade Srbije odložena je i biće sprovedena najranije do proleća 2019. godine.

O promenama u Nemanjinoj 11 se govorilo i početkom godine, pa je ceo posao najpre odložen za jun, a onda i za novembar. Međutim, nije realno da loši ministri budu rekonstruisani u narednih mesec dana. Razlog, kako objašnjavaju izvori našeg lista, isti je kao i do sada.

- Rekonstrukcija Vlade i zamena ministara koji su loše radili je ozbiljan posao koji podrazumeva vreme, ali i aktivnosti u smislu traženja novih rešenja za resore u kojima škripi, razgovore s potencijalnim budućim ministrima - navodi izvor "Blica" iz Vlade.

Kao i pre nekoliko meseci, kada je ovaj posao odložen zbog Kosova, isto se ponavlja i sada.

- Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić potpuno je posvećen pitanju Kosova. Čeka se mart ili april da se reši taj problem, ili ako se ne reši, da se bar privede kraju, pa će se onda na dnevnom redu naći promene u Vladi. Očekuje se da Vučić i premijerka Ana Brnabić tada sednu i preseku - kaže izvor "Blica".

Predsednica Skupštine Maja Gojković podgrejala je nedavno priče izjavom da se o rekonstrukciji nije govorilo na poslednjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, ali je rekla da je njen zaključak da neki od ministara predugo sede u Vladi i da bi možda trebalo da se odmore.

Kao mogući kandidat za gubljenje fotelje često se pominje ministar kulture Vladan Vukosavljević, a upravo Maja Gojković je, prema tim glasinama, njegova potencijalna naslednica. Ipak, kako je "Blicu" rečeno, ovo nije najrealnija opcija, budući da predsednik SNS nema najadekvatnije kadrovsko rešenje za parlament. I direktorka "Službenog glasnika" Jelena Trivan pominjana je kao kandidat za resor kulture, ali se od toga zasad odustalo.

S funkcije bi mogao da ode i ministar rada i socijalne politike Zoran Đorđević, i to zbog nespretno davanih izjava i pogrešnih poteza.

Vučić je nedavno na sednici GO SNS govorio i o tome da pojedinci zloupotrebljavaju priču o rekonstrukciji.

- Ima visokih funkcionera stranke koji idu kod direktora javnih preduzeća i govore o tome kako bi mogle da se dese promene u Vladi, a da će oni meni lično doneti nekakve pare, a ja ću im, navodno, obezbediti da budu ministri odbrane ili nekih drugih resora. Jedva čekam - rekao je Vučić i dodao da će takvi "braniti rešetke" u zatvoru, a neće biti ministri odbrane.

"Rekonstrukcija nije tema"

U kabinetu predsednice Vlade Ane Brnabić pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje kada će biti više puta najavljivana rekonstrukcija, ali su nam samo kratko poručili “da u ovom trenutku to nije tema”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE