Obrenovac, 21.01.2020

ZASEDANJE U NEMANJINOJ DONELO NOVE PREDLOGE ZAKONA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2018.
Vlada usvojila predlog zakona o unapređenju vodnog transporta, te Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu

Foto:Printscreen
Vlada Srbije usvojila je više akata među kojima i Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Ovaj projekat je izuzetno značajan, jer unapređuje sve infrastrukturne elemente unutrašnjeg vodnog transporta, kao što su luke, plovni putevi i Intelignetni saobraćajni sistemi, a istovremeno time ispunjavamo obaveze koje proizilaze iz pristupnog procesa Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Na jučerašnjoj sednici usvojen je i Projekat javno-privatnog partnerstva Energetska sanacija i ugovorno isporučivanje toplotne energije Ekonomskom fakultetu u Kragejevcu.

Izgradnjom sopstvene kotlarnice, zamenom spoljnih prozora i vrata, primenom ESCO modela u potpunosti će biti rešen problem energetske neefikasnosti. Nakon perioda od deset godina privatni partner predaće opremu Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu u vlasništvo, a uštede će biti i do 58 odsto. Članovi Vlade usvojili su Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj (AFD) i Društva za promociju i učešće u ekonomskoj saradnji (PROPARCO) u Srbiji.

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja Draganu Ristiću i Laslu Šuranjiju za osvojene zlatne medalje na svetskim takmičenjima u paraolimpijskoj disciplini streljaštvo, koja su održana u Hrvatskoj i Brazilu.

Na jučerašnjoj sednici usvojeni su i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru energetike, koja je obezbeđena u okviru Akcionog IPA prigrama za Republiku Srbiju za 2017. godinu, kao i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru zaštite životne sredine, koja obezbeđena u okviru Akcionog IPA programa za 2017. godinu.

Usvojena Strategija bezbednosti i zdravlja na radu

Vlada Srbije usvojila je i Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu za period od 2018. do 2022. godine sa Akcionim planom. Cilj primene strategije u ovom periodu jeste smanjenje povreda na radu za pet odsto, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima posle sednice Vlade.

"S obzirom na to da je neophodno strateško rešavanje problema smanjenja broja povreda na radu, posebno onih sa smrtnim ishodom, primenom Strategije biće unaspređeni bezbednost na radu i uslovi rada, kako bi se sprečile povrede na radu i profesionalne bolesti i očuvalo zdravlje radno aktivnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE