Obrenovac, 06.06.2020

ZAHVALNOST ARGENTINI NA PODRŠCI SUVERENITETU SRBIJE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2019.
Stefanović na sastanku s ambasadorom Savelsom

Foto:Ministarstvo unutrašnjih poslova
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se juče u Beogradu sa novoimenovanim ambasadorom Republike Argentine Estanislaom Anhel.

Stefanović se zahvalio Argentini na principijelnoj podršci suverenitetu Republike Srbije i upoznao ambasadora sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Ministar je podsetio i da se jedina promena, od odluke Generalne skupštine Interpola u Dubaiju 2018. godine o neprijemu takozvanog Kosova, ogleda u porastu broj država koje su povukle priznanje takozvanog Kosova, što upravo ide u prilog stavovima Republike Srbije protiv ovog zahteva.

Kako je Stefanović ocenio u razgovoru sa Savelsom predstavnici takozvanog Kosova ponovnim apliciranjem za članstvo iznova pokušavaju da politiziju, ali i instrumentalizuju ovu međunarodnu policijsku organizaciju u političke svrhe.

Ambasador Savels potvrdio je principrijelnu podršku Argentine Republici Srbiji.

Ministar je, takođe, upoznao Savelsa sa konkretnim koracima i napretkom koji je Srbija ostvarila u borbi protiv pranja novca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE