Obrenovac, 20.01.2022

STEFANOVIĆ: MANJE STRADALIH NA PUTEVIMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.01.2019.
Statistika predstavljena na konstitutivnoj sednici Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima

Foto:Tanjug/Tanja Valič
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da postoji trend smanjenja broja stradalih na putevima u Srbiji.

On je naglasio da posebnu pažnju treba posvetiti propustima onih koji poslove iz svoje nadležnosti nisu obavljali kako treba.

Stefanović, koji je predsedavao na konstitutivnoj sednici Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, rekao je da statistike pokazuju da se broj poginulih i povređenih na putevima smanjuje, kao i broj saobraćajnih nezgoda, i da je reagovanje nadležnih organa i službi nakon njih znatno brže, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, "tome su u velikoj meri doprinele i represivne i preventivne mere koje preduzimamo", ali rekao je i da predstoji mnogo posla.

"Neophodno je da u narednom periodu detaljno analiziramo uzroke saobraćajnih nezgoda i da posebnu pažnju posvetimo otkrivanju propusta i onih koji su doprineli nastanku nezgode, tako što poslove iz svoje nadležnosti nisu obavljali kako treba", rekao je Stefanović.

Jasno je, naglasio je Stefanović, "da se ne možemo samo osloniti na odgovornost vozača, već moramo voditi i računa da se postojeća putna infrastruktura održava i da se prilikom izgradnje nove ona gradi tako da doprinosi da posledice nezgode, ukoliko već dođe do nje, budu što manje".

On je naveo da će formirano telo upravo raditi na otklanjanju uočenih nedostataka, uspostavljanju bolje i efikasnije saradnje među svim nadležnim za bezbednost saobraćaja, kao i iniciranju i sprovođenju preventivnih i drugih aktivnosti sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE