Obrenovac, 16.01.2019

'Novosti': 30 ambasada Srbije čeka nove ambasadore


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.04.2018.
Diplomatska mreža Srbije u svetu u narednom periodu trebalo bi da pretrpi velike kadrovske promene, pišu “Večernje novosti“

Foto:Thinkstock
Ambasadorima u više od 30 diplomatskih predstavništava Srbije istekao je mandat ili je pri kraju.

Kako se navodi, od ukupno 69 ambasada Srbije u svetu, četvorogodišnji rok službe probili su ili će istrošiti u 2018. godini, diplomate u Azerbejdžanu, Albaniji, Angoli, Argentini, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Izraelu, Indiji, Japanu, JAR.

Na toj listi nalaze se i ambasade u Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Mađarskoj, Makedoniji, Maroku, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, UKrajini, Tunisu, Francuskoj, Holandiji, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Ambasador Srbije u Albaniji "potrošio" je dva mandata, jer je na funckciju postavljen 2010. godine, a kao ambasador sa najdužim stažom smatra se i ambasador u Rusiji Slavenko Terzić koji je na tom mestu od 2012. godine.

Mandat je istekao i ambasadoru u Ukrajini Radetu Bulatoviću koji je na to mestu postavljen 2013.godine, kao i ambasadoru u Francuskoj Rajku Ristiću.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, piše list, objavljeno je da u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije u Velikoj Britaniji, Zambiji, Iraku, Libiji, Siriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poslove vode otpravnici poslova.

Navodi se i da kadrovska rešenja čekaju i DKP u Beču (Austrija), Sarajevu (BiH), Adis Abebi (Zimbabve), budući da su ambasadori nedavno opozvani jer su im istekli mandati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE