Obrenovac, 19.05.2019

Brnabić i Oricio o vladavini prava, pravosuđu, medijima


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2018.
Brnabić je zahvalila na spremnosti Misije OEBS da pomogne u izradi nove medijske strategije i pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Foto:Tanjug
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Ambasador Oricio pohvalio je Srbiju zbog brzine reformi i postignutih rezultata, naročito u oblasti ekonomije i fiskalne politike, ističući da OEBS pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se složili da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je zahvalila na spremnosti Misije OEBS da pomogne u izradi nove medijske strategije i pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Premijerka je ocenila da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

Ona je istakla da je uspostavljanje stabilanog pravosudnog sistema, kao vodeće sile društva i pokretača daljih reformi, u najvećem interesu države i građana Srbije.

Šef Misije OEBS-a zaključio je da je Srbija u prethodnom periodu posvetila dosta pažnje temi nacionalnih manjina i unapređenju zakonskih okvira iz ove oblasti.

Naveo je spremnost Misije da nastavi saradnju sa državom po pitanju unapređenja prava manjina.

Kao dobar primer naveo je projekat učenje jezika manjina, koji je OEBS u proteklom periodu sprovodio u opštinama Preševo i Bujanovac, ističući da je pozitivno iznenađen odzivom osoba albanske nacionalnosti za učenje srpskog jezika.

Premijerka Brnabić zahvalila je šefu Misije OEBS-a na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija.

Ona je pohvalila rad Misije i ambasadora Oricija, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju demokratskih institucija, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE