´╗┐ Brnabi─ç i Oricio o vladavini prava, pravosu─Ĺu, medijima

Obrenovac, 22.08.2018

Brnabi─ç i Oricio o vladavini prava, pravosu─Ĺu, medijima


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2018.
Brnabi─ç je zahvalila na spremnosti Misije OEBS da pomogne u izradi nove medijske strategije i pru┼żi podr┼íku pobolj┼íanju medijske situacije u Srbiji.

Foto:Tanjug


´╗┐

Predsednica Vlade Ana Brnabi─ç razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, o u─Źeš─çu ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosu─Ĺa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Ambasador Oricio pohvalio je Srbiju zbog brzine reformi i postignutih rezultata, naro─Źito u oblasti ekonomije i fiskalne politike, isti─Źu─çi da OEBS pru┼ża sna┼żnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosu─Ĺa, unapre─Ĺenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se slo┼żili da treba nastaviti rad na daljem unapre─Ĺenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uklju─Źuje sve zainteresovane strane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabi─ç je zahvalila na spremnosti Misije OEBS da pomogne u izradi nove medijske strategije i pru┼żi podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Premijerka je ocenila da je za Srbiju najva┼żniji zadatak završetak reforme pravosu─Ĺa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u dr┼żavi, dolazak ve─çeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

Ona je istakla da je uspostavljanje stabilanog pravosudnog sistema, kao vode─çe sile društva i pokreta─Źa daljih reformi, u najve─çem interesu dr┼żave i gra─Ĺana Srbije.

Šef Misije OEBS-a zaklju─Źio je da je Srbija u prethodnom periodu posvetila dosta pa┼żnje temi nacionalnih manjina i unapre─Ĺenju zakonskih okvira iz ove oblasti.

Naveo je spremnost Misije da nastavi saradnju sa dr┼żavom po pitanju unapre─Ĺenja prava manjina.

Kao dobar primer naveo je projekat u─Źenje jezika manjina, koji je OEBS u proteklom periodu sprovodio u opštinama Preševo i Bujanovac, isti─Źu─çi da je pozitivno iznena─Ĺen odzivom osoba albanske nacionalnosti za u─Źenje srpskog jezika.

Premijerka Brnabi─ç zahvalila je šefu Misije OEBS-a na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajedni─Źki rade na osna┼żivanju srpskog društva i institucija.

Ona je pohvalila rad Misije i ambasadora Oricija, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pru┼żanju podrške civilnom sektoru i ja─Źanju demokratskih institucija, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE