Obrenovac, 19.05.2019

'PREPORODIĆEMO BEOGRAD'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2018.
Nikodijević reizabran za predsednika gradskog parlamenta

Foto:Tanjug/Rade Prelić
Nikola Nikodijević reizabran je za predsednika gradskog parlamenta, odlučeno je na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda.

Za izbor Nikodijevića je glasalo 66 odbornika.

Od 83 listića, 11 je bilo nevažećih, a 72 važeća listića. 

Nikodijević je izjavio, po ponovnom izboru na tu funkciju, da će se glavni grad "preporoditi" i dobiti izgled evropske metropole tokom mandata novog saziva gradskog parlamenta. 

Obraćajući se odbornicima posle glasanja o ponovnom izboru na mesto predsednika gradskog parlamenta, Nikodijević je kazao da želi da Skupština Beograda bude "motor razvoja i pokretačka snaga a ne kočnica i tromi organ za infrastrukturne projekte". 

"Beograd je najveće gradilište, nezaposlenost je na istorijskom minimumu, a vi ćete biti odbornici u vreme kada će početi gradnja našeg najvećeg sna - metroa, nacionalnog stadiona, mostova i mnogih drugih projekata kojima će moći da se ponose generacije posle vas", kazao je Nikodijević. 

On je kazao i da želi da Skupština Beograda bude mesto gde će odbornici poštovati i uvažavati jedni druge i sučeljavati argumente. 

Nikodijević je dodao da će kao predsednik gradskog parlamenta voditi politiku kontinuiteta koji su kako je rekao, gradjani na izborima tražili. 

Prethodno su potvrđeni mandati novim odbornicima, a u nastavku sednice izabrani su zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara skupštine, Administrativna komisija i novi sastav Gradske izborne komisije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE