Obrenovac, 16.01.2019

Polemika zbog izjave Vuka Jeremića


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 11.04.2018.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je izjavio da je na Zapadnom Balkanu na snazi aranžman između lokalnih 'stabilokrata' i dela evropskih funkcionera koji 'okreću glavu od rastuće diktature u regionu', uz tvrdnju da predsednik Srbije 'vlada despotski'.

Foto:Beta/EMIL VAS
Aleksandar Vučić je odgovorio da je srećan što u Srbiji postoji vladavina stabilnosti i da u zemlji "ima mnogo više demokratije nego u njihovo vreme".

Vuk Jermemić je u članku za američki časopis istakao da Vučić čvrsto veruje u pretpostavku da institucije ne smeju ograničavati njegovo vršenje vlasti, "dok brutalno manipuliše javnim mnjenjem u cilju ostvarenja sopstvenih interesa", saopštila je Narodna stranka.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, dodao je da je "Vučićeva propagandna mašina, koja će sigurno nastaviti da pojačava cenzuru dokle god bude mogla da deluje nekažnjeno", omogućila predsedniku Srpske napredne stranke da čvrsto zgrabi sve poluge vlasti.

Pišući o medijskim prilikama u Srbiji Jeremić je naveo da su TV programi sa nacionalnom frekvencijom u službi Vučićevog kulta ličnosti dok kritika izostaje u najtiražnijim listovima.

"Vučićeva despotska težnja da građanima spreči pristup slobodnom protoku informacija predstavlja suštinu njegovog stabilokratskog 'dostignuća'", napisao je Jeremić konstatujući da je u Srbiji gotovo "slomljena" sloboda medija.

Potom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje Pinka da prokomentariše opaske predstavnika opozicije o "stabilokratiji" rekao da "ti nesrećnici pojma nemaju ni šta znači to što izgovaraju".

Dodao je da je srećan što u Srbiji postoji "stabilokratija", odnosno vladavina stabilnosti, "što kod njih nikada nije postojalo".

"Bolje da vlada stabilnost, nego nestabilnost kakvu oni priželjkuju", rekao je Vučić i osvrnuo se i na primedbe istih predstavnika opozicije na nedostatak demokratije.

"Ima je mnogo više nego u njihovo vreme", ocenio je Vučić i dodao da danas svašta svako može da priča o njemu i kad hoće i gde hoće i kako hoće...

A ti koji pominju stabilokratiju, kaže Vučić, "svojevremeno su u avionu do NJujorka promenili predlog rezolucije sa kojom smo išli na Savet bezbednosti UN, a menjali su i predloge za MSP u luksuznim autobusima, koji su ih vozili do luksuznih aviona".

"Kada ste smeli da kažete ijednu reč protiv Dragana Đilasa pre šest godina?", zapitao je Vučić i, na odgovor izveštača "nikada", dodao: "Toliko o stabilokratiji".

Na Jeremićeve navode reagovala je i članica Predsdništva SNS-a Zorana Mihajlović. Ona je navela da Jeremić nastavlja sa svojom ružnom praksom da, gde god može u svetu, blati svoju zemlju – "a to je nešto što pristojni ljudi ipak ne rade".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE