Obrenovac, 03.08.2020

Đurić: Osuđujem privođenje Gujona


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2018.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić osudio je privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona na administrativnom prelazu Merdare

Foto:Tanjug/Tanja Valić
"Jedini greh Gujona je to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare je upravo dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini", naveo je Đurić.

On je ocenio da je Priština, time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i obavljanje filantropskog rada, pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet.

"Albanskom narodu nije strana humanost, međutim, pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost, ili barem misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića", ocenio je Đurić.

On je dodao da "suluda" odluka da se Gujonu praktično zabrani rad "potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini" i dodao da međunarodna zajednica mora da bude upozorena, jer sledeći korak može biti "zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda".

Kako prenose mediji, kosovska policija je juče na administrativnom punktu Merdare zadržala Gujona i dvojicu aktivista humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", uz obrazloženje da nemaju dozvolu za posetu Kosovu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE