Obrenovac, 09.07.2020

GOJKOVIĆ I SKOT O AKTUELNOJ SITUACIJI U PARLAMENTU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2019.
U fokusu i saradnja sa kongresmenima i senatorima

Foto:Tanjug/Narodna Skupština Srbije
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se juče sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, sa kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarne saradnje i odnosa Srbije i SAD.

Gojković je ukazala na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i napomenula da je dosadašnja saradnja parlamentaraca sa kongresmenima i senatorima, kao i zvaničnicima SAD intenzivna i istakla da je važno dalje unapređenje saradnje.

Gojković i ambasador Kajl Skot su ukazali na značaj dobre saradnje i putem zajedničke organizacije važnih događaja, kao što su bile izložbe posvećene stogodišnjici podizanja zastave Srbije na Beloj kući, kao i akciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu i izrazili spremnost za nastavak takve uspešne saradnje.

Predsednica Narodne skupštine je obavestila ambasadora SAD o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Parlamenta u redovnom zasedanju, kao i sa procedurama podnošenja amandmana, dopuna dnevnog reda i donošenja zakona po hitnom postupku, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine.

Gojković i ambasador Skot su razgovarali i o mogućnosti nastavka saradnje Narodne skupštine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) po pitanju jačanja kapaciteta parlamenta u različitim oblastima, kao što su nadzorna funkcija, rodna ravnopravnost, saradnja sa građanima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE