Obrenovac, 20.01.2022

SARADNJOM DO 'NAJKRUPNIJIH' U LANCU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.04.2019.
Stefanović: Sa Česima lomimo kičmu organizovanom kriminalu

Foto:Tanjug/MUP Republike Srbije
Međunarodna saradnja MUP-a, posebno sa Češkom, doprinosi bezbednosti državne granice, građana, padu stope kriminaliteta.

To je izjavio ministar unutrašnji poslova Nebojša Stefanović i dodao da ta saradnja doprinosi tome da se slomi kičma organizovanom kriminalu i uhapse kriminalne glavešine.

Stefanović je, posle sastanka sa češkim kolegom Janom Hamačekom, rekao novinarima da je policiji cilj da prikupi što više podataka o onima koji stoje iza organizovanog kriminala i onih koji mogu da dovedu do "najkrupnijih" u tom lancu.

"Akcije naše policije na terenu i umrežavanja kriminalističke policije dovele su do pada stope kriminaliteta i broja teških krivičnih dela u Srbiji", rekao je on, ističući da policija kroz saradnju stvara i uslove da nijedan kriminalac ne može da se oseća bezbedno nigde u Evropi.

Stefanović je najavio saradnju MUP-a sa češkim roniocima koji su među najboljim u Evropi, što će, kako je naveo, imati veliki značaj i pri oktlanjanju podvodnih mina.

Češka će, kako je dodao, povećati kontigent policajaca, koji zajedno sa srpskim čuvaju državnu granicu, na 20 u jednom turnusu.

Ulaganjem u grančinu policiju država želi da ima ljude koji potpuno vladaju graničnim prostorom i izazovima koji do sada nisu bili karakteristični za Evropu.

Prema Stefanovićevim rečima, ta saradnja pomaže da granice budu zaštićene od ilegalnih migracija, organizovanog kriminala i u najgorem slučaju terorizma.

Hamaček je rekao da je saradnjom sa srpskom policijom zatvorena zapadnobalkanska migrantska trasa i da je cilj da se ona ponovo ne otvori.

Stefanović je podsetio na odličnu saradnju policija dve zemlje, i da je jedan od posleđih rezultata hapšenje Čabe Dera u Pragu koga je mesecima tražila srpska policija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE