Obrenovac, 28.01.2020

TROJE BIVŠIH ČLANOVA DJB NAPUŠTA PARLAMENT


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2018.
Pavlović, Nikolić i Jankov vraćaju poslaničke mandate

Foto:Tanjug/Zoran Žestić




Bivši funkcioneri pokreta Dosta je bilo, Jasmina Nikolić, Dušan Pavlović i Ratko Jankov vratiće poslanički mandat, rečeno je agenciji Beta.

O svojoj odluci o podnošenju ostavke na mesto narodnih poslanika predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković obavestiće prvog radnog dana.

Njih troje je pre nekoliko dana napustilo pokret Dosta je bilo i u parlamentu formiralo poslaničku grupu "Politika mora biti drugačija" zajedno sa takođe bivšim funkcionerima DJB Branislavom Mihajlovićem i Anom Stevanović.

Međutim Pavlović, Nikolić i Jankov ipak su odlučili da napuste parlament.

Pavlović je inače odlučio da istupi iz DJB jer kako je ranije naveo, DJB napustio svoj ideološki profil i pomerio se previše udesno.

Umesto ta tri poslanika na njihova mesta trebalo bi da dođe sledećih troje koji su bili na izbornoj listi DJB za vreme parlamentarih izbora. Sledeći na izbornoj listi su inače diplomirani politikolog Nemanja Radojević, novinar Svetlana Palić i advokat Vojin Biljić.

Raskoli u DJB počeli su posle izbora za predsednika Srbije 2017. godine, kada su pokret napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno. Potom posle beogradskih izbora ove godine, DJB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra.

Poslanik Miloš Bošković je vratio mandat tada i umesto njega je u parlament ušla Nada Kostić, koja nastupa u skupštini samostalno.

Početkom novembra DJB je napustilo Pavlovića, a potom još nekoliko poslanika posle čega je usledilo i razrešenje skoro izabranog predsednika DJB Branislava Mihajlovića.

Saša Radulović je u parlamentu ostao bez poslaničke grupe i uz podršku samo Branke Stamenković koja je izabrana u subotu 8. novembra za novog predsednik pokreta.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE