Obrenovac, 21.03.2019

Vulin:Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2018.
Hrvatska država je još jednom izabrala na kojoj je strani, izjavio je ministar Aleksandar Vulin povodom učešća hrvatskih zvaničnika na komemoraciji u Blajburgu.

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
"Između Jasenovačkih žrtava i blajburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Hrvatski desničari, uz ustaške simbole, tradicionalno u Blajburgu održavaju komemoraciju za pripadnike hrvatskih kvislinških formacija ubijene na kraju Drugog svetskog rata. 

Ovogodišnja komemoracija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, uz prisustvo političara iz Hrvatske. 

Prisutni su bili predsednik Sabora Gordan Jandroković, član Predsedništva BiH Dragan Čović, hrvatski ministar državne imovine Goran Marić, koji je izaslanik predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, kao i ministar veterana Tomo Medved u ime premijera Andreja Plenkovića. 

Komemoraciji su prisustvovali i potpredsednik Sabora Milijan Brkić, predsednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, poslanici Ante Babić, Ivan Šipić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović i sekretar Sabora Davor Orlović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE