´╗┐ MIHAJLOVI─ćEVA SA AMBASADOROM EGIPTA

Obrenovac, 21.08.2018

MIHAJLOVI─ćEVA SA AMBASADOROM EGIPTA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2018.
Pri─Źali o direktnom letu Beograd-Kairo

Foto:Beta/Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije


´╗┐

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovi─ç i ambasador Egipta Amr Alguvejli razgovarali su o saradnji dve zemlje u oblasti saobra─çaja, gra─Ĺevinarstva i infrastrukture, a egipatski ambasador je primetio da postoji potreba za uspostavljnje direktnog leta izme─Ĺu Beograda i Kaira.

S obzirom na pove─çan broj srpskih turista u Egiptu, Alguvejli je rekao da bi direktni letovi bili korisni, te da bi pribli┼żili "dve va┼żne ta─Źke za povezivanje Balkana i afri─Źkog kontinenta".

Ministarka gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture istakla je da postoji otvoren prostor za unapre─Ĺenje saradnje izme─Ĺu dve zemlje upravo u tim oblastima, a imaju─çi u vidu veliki broj projekata koje Srbija realizuje ili planira da realizuje.

Ambasador je podsetio na dugu tradiciju odnosa dve zemlje što smatra dobrom osnovom za dalje unapre─Ĺenje bilateralne saradnje.

Razgovarano je i o mogu─çnostima za razmenu iskustava u oblasti vodnog saobra─çaja, pre svega kad je re─Ź o turizmu, te o u─Źeš─çu egipatskih gra─Ĺevinskih kompanija na sajamskim manifestacijama u Srbiji.

Mihajlovi─çeva je ambasadoru kao poklon uru─Źila ─çilim, rad ┼żena sa sela, ─Źlanica Etno-mre┼że.

To je, ina─Źe, redovna praksa potpredsednice Vlade, koja stranim zvani─Źnicima s kojima se sastaje poklanja ru─Źne radove nastale u okviru akcije "Uposlimo hiljadu ┼żena u ruralnim podru─Źjima", a koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mre┼żom i NALED-om.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE