Obrenovac, 21.05.2019

Pokret socijalista obeležio 10 godina postojanja


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2018.
Pokret socijalista obeležio je u Beogradu 10 godina od osnivanja i političkog delovanja, a na proslavi je ocenjeno da je za tu deceniju Srbija mnogo napredovala

Foto:Tanjug
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da ta partija nije najveći partner Srpske napredne stranke u aktuelnoj vlasti, ali da je "najtvrdoglaviji, najuporniji i najhrabriji", i da će podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića u rešavanju kosovskog pitanja.

"Pred nama su preteška vremena, ali zato smo mi ljudi za teška vremena. Podržaćemo Aleksandra Vučića u odsudnoj borbi našeg naroda za Kosovo i Metohiju, u borbi da se zaustavi širenje Velike Albanije i za konačno određenje našeg naroda", rekao je Vulin koji je i ministar odbrane Srbije.

On je rekao da je u vreme osnivanja 2008. godine Pokret socijalista bio veoma usamljen, ali da su sa osnivanjem SNS imali sa kim da koračaju zajedno, deleći ideju da Srbija mora da se uspravi, "pokaže zube" i zbaci one koje nije tražila, već su joj nametnuti.

Vulin je dodao i da je u vreme osnivanja pokreta "malo ko mislio da će Srbija biti bolje mesto za život", a da ona sada to jeste.

Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović rekao je da su naprednjaci u partnerstvu sa Pokretom socijalista mnogo toga postigli i da ta "borba ne sme da stane" i da moraju da rade na tome da Srbija živi kvalitetnije.

"Ni danas se ne živi bajno i divno, ali se živi bolje, pristojnije", rekao je Stefanović koji je ministar unutrašnjih poslova.

On je rekao da Pokret socijalista vidi kao "najbliže i najdraže" i zahvalio im na podršci i naporu koji su uložili za zajedničkih 10 godina rada i poželeo im mnogo uspeha u godinama koje dolaze.

Ambasador Kine Li Mangčang rekao je da mu je zadovoljstvo da je tu kao ambasador, ali i kao komunista i da Komunistička partija Kine koja ima više od 80 miliona članova, veoma ceni Pokret socijalista i to što podržavaju Vučića da jača odnose i saradnju sa Kinom.

"Vašoj partiji, Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj naprednoj stranci i Srbiji želim uspeh. Uvek ćete imati podršku Kine po pitanju integriteta i suvereniteta Srbije", rekao je Li.

Pre skupa u Domu omladine u Beogradu puštane su pesme "Bela Ćao" i "Hasta siempre, comandante". Skup je počeo himnom Srbije "Bože pravde" i "Internacionalom".

Proslavi su prisustvovali ministar rudarstva i energetike i visoki funkcioner SPS Aleksandar Antić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, haški osuđenik za ratne zločine u Vukovaru pukovnik Veselin Šljivančanin, ambasadorka Venecuele Dija Nader de el-Andar i ambasador Palestine Mohamed Nabhan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE