Obrenovac, 21.09.2020

MINISTARKA NIJE IZNENAĐENA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.08.2018.
Joksimović o najavama da će Hrvati blokirati Srbiju na putu ka EU

Foto:Tanjug/Tanja Valič
"Najave iz Hrvatske o mogućem blokiranju našeg evropskog puta me ne iznenađuju, ali i još važnije ne frustriraju me, jer znam koliko je Srbija ozbiljna u reformskoj politici na evropskom putu i odgovorna u međunarodnim komplikovanim odnosima", rekla je ministarka za EU Jadranka Joksimović povodom poslednjih "pretnji" koje stižu iz Hrvatske.

Ona podseća da se odluke u EU donose konsenzusom, usaglašavanjem stavova svih članica i da se dešavalo, ne samo nama, da neke države zbog bilateralnih pitanja blokiraju pregovore kandidata.

"To je loša praksa koja je izgubila kredibilitet. Promena načina odlučivanja bi svakako morala da bude u sklopu šire reformske agende EU i institucionalne reforme o kojoj neki u EU već govore", kaže ona.

Povodom tvrdnji bivšeg šefa hrvatske diplomatije Mira Kovača da će Srbija pitanje odštete logorašima morati da reši u okviru pregovora o članstvu, ministarka Joksimović kaže da takav uslov ne postoji.

"Nešto se moj poznanik Kovač zbunio. Baš me čudi da se takva pitanja otvaraju, imajući u vidu, da je Hrvatska ušla u EU, a da imovinska prava i pitanje penzija nisu rešeni, i to onima koji su na sve to, proterani iz svojih domova", kaže Joksimović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE