Obrenovac, 24.09.2020

DUPLE PLATE SRPSKIH PARLAMENTARACA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.10.2018.
Evo ko u Skupštini Srbije sve ima dodatnu zaradu i odakle

Foto:Tanjug/Oksana Toskić
Većina poslanika Srbije, njih oko 200, izabralo je da prima platu u zakonodavnom domu u iznosu od 68.297,76, plus paušal od oko 30.000 dinara. Desetak parlamentaraca, uz zaradu iz Skupštine, dobija i penzioni ček, dok su ostali zadržali primanja na fakultetima, u preduzećima, pozorištu... Uz to, deo narodnih predstavnika dobija i novac od pozicija u upravnim i nadzornim odborima, lokalnim samoupravama i agencijama.

Među parlamentarcima penzionerima su Vojislav Šešelj i Vjerica Radeta iz SRS, Momo Čolaković iz PUPS, demokrata Dragoljub Mićunović, Miladin Ševarlić sa liste Dveri-DSS, Ljubiša Stojmirović iz SNS, socijalisti Milutin Mrkonjić i Josip Joška Broz, Dragomir Karić iz Pokreta Snaga Srbije...

Profesori na fakultetima i školama iz poslaničkih klupa nastavili su da primaju plate u obrazovnim ustanovama, dok su zadržali pravo da u parlamentu dobijaju paušal.

- Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke zaposlena je u Visokoj medicinskoj školi "Milutin Milanković", Dušan Pavlović iz Dosta je bilo radi na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, naprednjak Vladimir Orlić deo je kolektiva Visoke medicinske škole strukovnih studija u Đupriji, demokrata Dušan Milisavljević predaje na Medicinskom fakultetu u Nišu, a Aleksandar Martinović iz SNS na Pravnom u Novom Sadu. Snežana Bogosavljević Bošković iz SPS profesor je Agronomskog fakulteta u Kragujevcu - piše u Novostima.

Jadranka Jovanović iz SNS je na platnom spisku Narodnog pozorišta kao prvakinja Opere.

Njena koleginica, koja brani boje PUPS, Mira Petrović zaposlena je kao direktor u "Pošti Srbije". U istoj firmi kao specijalni savetnik radi i Goran Ćirić iz DS.

Rukovodeće pozicije u "Srbijagasu" i "Jugorosgasu" ima socijalista Dušan Bajatović, a na platnom spisku ovog preduzeća je i naprednjak Igor Bečić. Samostalni poslanik Slaviša Ristić prima platu u Poreskoj upravi.

Socijalista Novica Tončev platu prima kao predsednik Skupštine Surdulice. Petar Petrović iz JS ima penziju, dok iz parlamenta ne prima novac. Sredstva mu stižu iz Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, kao i Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode". Socijalista Dejan Radenković, uz skupštinski paušal, ima primanja iz nadzornog odbora "Laste", ali i iz MTS banke, gde je član Odbora za praćenje poslova.

Aleksandar Čotrić iz SPO, uz parlamentarnu platu, dobija novac kao član skupština "EPS tursa" i "Jugoinspekta", dok je njegov partijski kolega Aleksandar Jugović deo tima Agencije za restituciju.

Predsednica Skupštine Maja Gojković prima platu u zakonodavnom domu, ali i nadoknadu u Agenciji za nuklearnu sigurnost.

Jedini koji ne primaju plate u Skupštini, kao ni paušale, su predstavnici stranke Bogoljuba Karića. Njegova supruga Milanka i brat Dragomir, koji su u parlament ušli na listi naprednjaka, nisu na platnom spisku zakonodavnog doma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE