Obrenovac, 21.09.2020

Lončar o novcu koji će biti uplaćen bolesnim mališanima


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2018.
Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, poručuje ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Foto:Alo!/Rajko Ristić
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će država dati 250.000 evra za lečenje petoro bolesne dece, nakon što je Dušan Todorović (4), koji boluje od agresivnog tumora, stigao u bolnicu u Barselonu.

Ministar je naglasio i da je potrebno ispoštovati procedure, te podneti zahtev za lečenje.

On je naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu.

- Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje - rekao je Lončar.

Ministar je najavio da će danas biti uplaćeno 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije.

- Iznos od 250.000 evra biće uplaćen humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata, ne ulazimo uopšte, dajemo novac da se svima pomogne - rekao je ministar.

Dodao je da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje i naglasio da država sada izdvaja mnogo više novca za lecenje pacijenata.

- Sada trošimo 15 puta više novca na lečenje pacijenata. Svi radimo na tome da što više dece pošaljemo na lečenje u inostranstvo, ali i na tome da strani stručnjaci dođu u Srbiju i obuče naš kadar - navodi ministar.

Naveo je da država nije imala budžet za retke bolesti koji ove godine iznosi dve milijarde dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE