Obrenovac, 24.09.2020

POTVRDA TRADICIONALNOG PRIJATELJSTVA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.10.2018.
Brnabićeva: Poseta Putina je velika čast za Srbiju

Foto:Tanjug/Rade Prelić
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Ona je rekla da je za Srbiju velika čast to što će predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, na poziv srpskog predsednika, posetiti Srbiju u januaru naredne godine.

Brnabić je dodala da će to biti i izuzetna prilika da se saradnja naših zemalja učvrsti i potvrdi tradicionalno prijateljstvo dva naroda, naglasivši da se očekuje i potpisivanje više sporazuma koji će bliže urediti određene oblasti saradnje dve države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiteta dijaloga, saradnje i razmena poseta na najvišem nivou, podsetivši i na skorašnju veoma uspešnu posetu predsednika Vučića Rusiji, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti ekonomije, energetske stabilnosti i kulture kao i srpsko-ruskom Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji će zasedati u Beogradu u novembru ove godine.

Premijerka Brnabić iskoristila je priliku da se zahvali na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i našem konstruktivnom pristupu u pronalaženju kompromisnog i trajnog rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador je istakao značaj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji se pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije održava u junu naredne godine i pozvao premijerku da učestvuje na ovom važnom svetskom ekonomskom događaju, dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE