Obrenovac, 21.01.2019

GOJKOVI─ćEVA ZAKAZALA SEDNICU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2018.
Poslanici 24. aprila o setu zakona iz oblasti odbrane

Foto:Zorana Jevti─ç


´╗┐

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojkovi─ç sazvala je ─îetvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije u 2018. godini, za utorak 24. april, sa po─Źetkom u 10 ─Źasova, na kojoj ─çe biti razmatran set zakona iz oblasti odbrane.

Gojkovi─ç je predlo┼żila da Narodna skupština razmotri Predloge odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, kao i o u─Źeš─çu pripadnika VS u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, Predlog zakona o vojnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije.

Tako─Ĺe, predsednica je predlo┼żila da se razmotre Predlozi zakona o proizvodnji i prometu naoru┼żanja i vojne opreme, o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi VS i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Predlog zakona o potvr─Ĺivanju Memoranduma o razumevanju izme─Ĺu Vlade Srbije i Vlade Izraela u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom.

Predlo┼żeno je da se razmotre i Predlozi zakona o potvr─Ĺivanju Memoranduma o razumevanju izme─Ĺu Vlade Srbije i Vlade Gr─Źke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra („AMSCC”), o potvr─Ĺivanju Memoranduma izme─Ĺu Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva i Predlog zakona o potvr─Ĺivanju Sporazuma izme─Ĺu Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane, saoopšteno je iz Skupštine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE