Obrenovac, 22.05.2019

Bivši poslanici DJB osnivaju novo udruženje


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2018.
Bivši poslanici i članovi pokreta 'Dosta je bilo' Agenciji za privredne registre predali dokumentaciju za registraciju Udruženja građana 'Pokret centra'

Foto:Printscreen
Zakonski zastupnici novog pokreta su poslanici u Skupštini Srbije Tatjana Macura i Nenad Božić, a cilj je, kako su saopštili, da u narednom periodu pokret preraste u političku stranku.

U saopštenju je navedeno da napuštanjem DJB nisu odustali od politike, te da žele i da formalizuju svoje delovanje. 

"Nakon što je krajem marta i početkom aprila došlo do cepanja Poslaničke grupe DJB u Skupštini Srbije i odlaska velikog broja narodnih i pokrajinskih poslanika, gradskih i opštinskih odbornika, čitavih odbora i pojedinaca shvatili smo da nismo odustali od politike već da se organizacija kojoj smo iskreno želeli da pripadamo sada nalazi na nekom drugom mestu. U tom smislu je bilo važno da pravno formalizujemo naše dalje delovanje. Počinjemo sa udruženjem gradjana, a naš krajnji cilj je formiranje stranke", navedeno je u saopštenju. 

Osnivače predstavljaju svi članovi Poslaničke gupe "Slobodni poslanici" u Skupštini Srbije, pokrajinski poslanici, odbornici i pojedinci koji su ostali verni principima i vrednostima zbog kojih su ne tako davno ušli u politiku. 

"Srbiji je preko potrebna nova politička scena neopterećena sujetama lidera, novi ljudi i nova politička kultura", navode iz novog pokreta. 

Pokret DJB je posle beogradskih izbora na kojima su imali loš izborni rezultat počeo da se osipa, a u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu "Slobodni poslanici" formirali su Tatjana Macura, Nenad Božić, Aleksandar Stevanović, Vladimir Đurić i Ljupka Mihajlovska.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE