Obrenovac, 18.02.2019

Formira se radna grupa protiv lažnih vesti


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.06.2018.
U Vladu Srbije stiže poseban predlog

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Srpska narodna partija predložiće Vladi Republike Srbije da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

"Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru "lažnih vesti" (eng. fake news) koje se plasiraju sa ciljem izazivanja tenzija, destabilizacije društva i urušavanja državnog poretka Republike Srbije", navela je Srpska narodna partija u saopštenju.

Ta stranka napominje da je termin "lažne vesti" već godinama unazad zastupljen u međunarodnoj zajednici i da sve više država u svetu, poput Velike Britanije, Francuske i Indije, planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano.

U saopštenju podsećaju da je nedavno i Rusija bila meta "lažnih vesti", kada je u Ukrajini plasirana vest o lažiranoj smrti ruskog novinara Arkadija Babčenka u Kijevu.

"Očigledno je da se Srbija, kao i Rusija, nalazi na udaru velikog broja inostranih bezbednosnih struktura koje su spremne da učine sve kako bi našu zemlju onemogućile da vodi čvrstu i odgovornu politiku zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova", ocenila je SNP u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE