Obrenovac, 21.05.2019

SKUPŠTINA DANAS O VIŠE ZAKONSKIH PREDLOGA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
Na dnevnom redu i Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa

Foto:DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA
Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o više zakonskih predloga, među kojima je Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa.

- Punoletnom građaninu Srbije se pruža mogućnost da zabrani, u pisanom ili usmenom obliku, darivanje svojih organa kao i mogućnost porodici da to učini ukoliko se umrli član o tome nije izjasnio - rekao je obrazlažući zakon ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, kao izmene Zakona o psihoatkivnim kontrolisanim supstancama.

Takođe, narodni poslanici razmatraće i dva predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i Predlog odluke o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola između Republike Srbije i Međunarodne agencije za atomsku energiju uz Sporazum između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Međunarodne agencije za atomsku energiju o primeni garancija u vezi sa Ugovorom o negirenju nuklearnog oružja, koje je podnela Vlada, saopšteno je iz parlamenta.

Na zasedanju će biti razmatrani Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednik Narodne skupštine Maja Gojković i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Pre nastavka sednice biće održana posebna sednica na kojoj će se narodnim poslanicima obratiti predsednik Predstavničkog doma Arapske Republike Egipat Ali Abdel Al.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE