´╗┐ SKUP┼áTINA DANAS O VI┼áE ZAKONSKIH PREDLOGA

Obrenovac, 18.08.2018

SKUPŠTINA DANAS O VIŠE ZAKONSKIH PREDLOGA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
Na dnevnom redu i Predlog zakona o presa─Ĺivanju ljudskih organa

Foto:DU┼áAN MILENKOVI─ć/RAS SRBIJA


´╗┐

Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o više zakonskih predloga, me─Ĺu kojima je Predlog zakona o presa─Ĺivanju ljudskih organa.

- Punoletnom gra─Ĺaninu Srbije se pru┼ża mogu─çnost da zabrani, u pisanom ili usmenom obliku, darivanje svojih organa kao i mogu─çnost porodici da to u─Źini ukoliko se umrli ─Źlan o tome nije izjasnio - rekao je obrazla┼żu─çi zakon ministar zdravlja Zlatibor Lon─Źar.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o ljudskim ─çelijama i tkivima, kao izmene Zakona o psihoatkivnim kontrolisanim supstancama.

Tako─Ĺe, narodni poslanici razmatra─çe i dva predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tu┼żioca u Osnovnom javnom tu┼żilaštvu u Negotinu i Predlog odluke o izboru ─Źlanova Komisije za kontrolu izvršenja krivi─Źnih sankcija, koje je podneo Odbor za pravosu─Ĺe, dr┼żavnu upravu i lokalnu samoupravu.

Raspravlja─çe se i o Predlogu zakona o potvr─Ĺivanju Dodatnog protokola izme─Ĺu Republike Srbije i Me─Ĺunarodne agencije za atomsku energiju uz Sporazum izme─Ĺu Socijalisti─Źke Federativne Republike Jugoslavije i Me─Ĺunarodne agencije za atomsku energiju o primeni garancija u vezi sa Ugovorom o negirenju nuklearnog oru┼żja, koje je podnela Vlada, saopšteno je iz parlamenta.

Na zasedanju ─çe biti razmatrani Predlog odluke o izmeni Odluke o utvr─Ĺivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u me─Ĺunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednik Narodne skupštine Maja Gojkovi─ç i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru ─Źlanova i zamenika ─Źlanova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslani─Źka grupa Srpska napredna stranka.

Pre nastavka sednice bi─çe odr┼żana posebna sednica na kojoj ─çe se narodnim poslanicima obratiti predsednik Predstavni─Źkog doma Arapske Republike Egipat Ali Abdel Al.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE