Obrenovac, 21.01.2019

Brnabićeva: Predstoji nam mnogo rada na slobodi medija


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2018.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa Federikom Mogerini da Srbiji predstoji mnogo i rada u oblasti vladavine prava i slobode medija

Foto:Tanjug / Dragan Kujundžić
U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Brnabićeva pozdravila to što je EK prepoznala napore Srbije na sprovođenju političkih i ekonomskih reformi i posvećenosti regionalnoj saradnji.

Brnabićeva je navela da će Srbija pristupiti daljim reformama u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju EK.

Mogerinijeva i Brnabićeva navele su da su očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerinijeva je rekla da je za Srbiju i region važno to što Bugarska predsedava Savetu EU, jer ta članica "razume aktuelnu situaciju i prilike u regionu Zapadnog Balkana" i dodala da je posvećenost političkoj i ekonomskoj saradnji zemalja regiona ključna za brži napredak u procesu pristupanja EU.

Ona je rekla da je neophodno podići svest građana Srbije i regiona o značaju priključenja EU, "kojim će se obezbediti mir i stabilnost regiona i podići životni standard svih građana na ovim prostorima".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE