Obrenovac, 14.07.2020

SEDNICA ĆE BITI NASTAVLJENA U UTORAK


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2019.
U Skupštini Srbije završena načelna rasprava o Zakonu o švajcarcima

Foto:Marina Lopičić
Poslanici u Skupštini završili su juče načelnu raspravu o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a ministar finansija Siniša Mali je poručio da taj zakon pokazuje da država želi da pomogne građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sednica će biti nastavljena u utorak, u 10 sati, na kojoj će biti nastavljena rasprava o predlogu tog zakona, kao i ostalih zakona na dnevnom redu, u pojedinostima i o amandmanima.

Predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ušao je u utorak, po hitnom postupku, u skupštinsku proceduru, a ministar finansija je u parlamentu predstavio zakon nakon čega je počela rasprava.

Leks specijalis predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre i da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto, kao i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 odsto. Zakonom se posle više od jedne decenije rešava problem za 15.785 zaduženih građana.

Mali je na kraju jučerašnje načelne rasprave istakao da država sada ima mogućnost da pomogne građanima zaduženim u švajcarcima i da isto tako želi da pomogne i drugim građanima, koji su u teškoj situaciji.

"Želimo da pomognemo svima koji je pomoć potrebna. Ne zadužujemo se niti nekom smanjujemo prava", naglasio je Mali i istakao da je to suština Zakon o "švajcarcima", ali i politika aktuelne vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučić. Tako se isto svakodnevno borimo za otvaranje novih fabrika i svakog kilometra autoputa. "Hvala na konstruktivnom dijalog, radujem se danu za glasanje", dodao je Mali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE