Obrenovac, 18.02.2019

Vučić i Tači u nedelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2018.
Aleksandar Vučić i Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, sazanje TV Prva

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
U Evropskoj službi za spoljne poslove dva predsednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugo mestu agende.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsednika Alkesnadra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu. I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština.

Pred sastanka dvojice predsednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu želeli da komentrašu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promenom agende i fokusa “sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE