´╗┐ VULIN: Srbija vojno neutralna i odlu─Źna da sama donosi odluke

Obrenovac, 18.08.2018

VULIN: Srbija vojno neutralna i odlu─Źna da sama donosi odluke


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 21.07.2018.
Slobodu ─Źuva sna┼żna, obu─Źena i zadovoljna vojska, poru─Źio je ministar odbrane

Foto:Ministarstvo odbrane Srbije


´╗┐

Srbija je vojno neutralna i odlu─Źna da sama donosi odluke, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa na─Źelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovi─çem prisustvovao sve─Źanosti povodom završetka školovanja oficira 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, kod Spomenika Neznanom junaku na Avali.

Vulin je uru─Źio oficirske bode┼że trojici prvorangiranih oficira i oficirima oru┼żanih snaga stranih zemalja, dok je Dikovi─ç uru─Źio uverenja o ste─Źenom zvanju komandno-štabnog oficira polaznicima 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

U ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, i u svoje ime, Vulin je ─Źestitao polaznicima na pokazanim rezultatima i svemu što su dali i u─Źinili da se danas svi ose─çaju veoma ponosnim.

"Srbija je vojno neutralna i odlu─Źna da sama donosi odluke, nije zemlja koja se krije i ne prepoznaje zlo. Ova generacija je izborila svoje pravo da sama odlu─Źuje o sebi i to pravo ne─çe prepustiti nikome i nipošto. Sami ─çemo odlu─Źivati ko su nam prijatelji, a neprijatelji nas ionako sami odaberu i prepoznaju. U ratovima koje smo vodili bez svoje volje i ┼żelje, pokazali smo da Srbija iznad svega veruje u slobodu", rekao je Vulin.

Kako je dodao, samo je jedna vrednost iznad mira kome te┼żimo i zbog kojeg postojimo, a to je sloboda. "A slobodu ─Źuva sna┼żna, obu─Źena i zadovoljna vojska", rekao je Vulin i istakao da je samo takva Vojska Srbije garant da ─çe i Srbija odlu─Źivati sama i da ─çe biti slobodna zauvek.

Srbi ne znaju da ┼żive druga─Źije osim kao slobodan narod koji donosi svoje odluke, rekao je on i dodao da je zato tu Vojska Srbije - da osigura pravo našoj deci da sami odlu─Źuju, govore svojim jezikom, veruju u ono u šta misle da treba da veruju i postoje kao što su postojali i oni pre njih.

Ministar Vulin je naglasio da danas stojimo u senci velikih junaka.

"Iako vojnik ima pravo na strah, onda baš ovde mo┼że da oseti to malo straha da ne─çe biti dostojan veli─Źine onih koji su kora─Źali pre nas. Ali, kad gledamo starešine 64. klase znamo da ─çe biti dostojni svojih predaka i uspomene i vredni ponavljanja, istakao je Vulin i zahvalio svima koji su na današnju sve─Źanost doveli decu.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlja drugi nivo stru─Źnog usavršavanja oficira, organizuje se i realizuje kao redovno i traje jednu školsku godinu, piše u saopštenju u kom se dodaje da je školovanje u 64. klasi završilo 49 oficira, od kojih je 44 iz Srbije, tri iz Bosne i Hercegovine i dva iz Makedonije.

Prvi u rangu 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja je major Ivan Stojadinovi─ç, drugi u rangu major Radovan Petrovi─ç, a tre─çi major Dejan Nikitovi─ç.

"Komandno-štabno usavršavanje predstavlja prekretnicu u karijeri oficira i zna─Źajan korak u njihovom osposobljavanju za preuzimanje najodgovornijih du┼żnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Tako─Ĺe, predstavlja i priznanje i moralnu satisfakciju za ostvarene rezultate u prethodnom periodu, ali i odgovornost za profesionalno obavljanje du┼żnosti na budu─çim formacijskim mestima", rekao je major Stojadinovi─ç.

U ju─Źerašnjoj sve─Źanosti, dodaje se u saopštenju, u─Źestvovao je i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pod vo─Ĺstvom dirigentkinje Katarine Bo┼żi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE