Obrenovac, 24.01.2021

JAČANJE ODNOSA IZMEĐU GANE I SRBIJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.08.2018.
Ministarka spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej napomenula je da će se ozbiljno razmotriti ranija odluka o priznavanju Kosova

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej saglasili su se da traje intenziviranje političkog dijaloga dve zemlje i da bi otvaranje ambasade Srbije u Akri dalo podsticaj bilateralnim odnosima, saopšteno je iz predsedništva.

Oni su se takođe saglasili da je potrebno iskoristiti velike mogućnosti za saradnju u oblastima poljoprivrede, građevinarstva, energetike i farmaceutske industrije.

Vučić je upoznao Bočvej o stavu Srbije prema pitanju Kosova i o stanju dijaloga s Prištinom, i izrazio nadu da će Gana razmotriti svoje priznanje Kosova. On je takođe izrazio spremnost za nastavak prakse školovanja studenata iz Gane u Srbiji i drugih oblika saradnje u obrazovanju, nauci i kulturi. Bočvej je poručila da će vlada njene zemlje razmotriti odluku o priznanju Kosova koja je donela prethodna administracija, a što je bila glavna prepreka razvoju odnosa sa Srbijom.

"Tačno je da je odluka doneta pre nekoliko godina, ali je bitno naše prisustvo ovde", rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE