Obrenovac, 24.09.2020

ZAKLJUČEN POSEBAN BIRAČKI SPISAK


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2018.
Glasanje za savete nacionalnih manjina 4. novembra

Foto:Filip Plavčić/Ilustracija
Poseban birački spisak za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 4. novembra zaključen je i na njemu se nalazi više od 500 hiljada birača, saopštilo je Ministarsvo lokalne uprave i samouprave.

Od ukupnog broja upisanih, 462.759 birača glasaće na neposrednim izborima na 926 biračkih mesta. Putem elektorske skupštine 44.424 pripadnika makedonske, hrvatske, crnogorske i ruske nacionalne manjine biraće članove nacionalnog saveta.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić pozvao je gradjane da izadju na izbore, jer kako je objasnio, "veće učešće pripadnika nacionalnih manjina na izborima, daje veći legitimitet telima koja brinu o jeziku, kulturi, upotrebi jezika i pisma i obrazovanju manjina".

Na izborima 18 nacionalnih manjina biraće članove svojih nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a to su albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, madjarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE