Obrenovac, 20.01.2022

DSS PRAVI NOVI BLOK


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2018.
Demokratska stranka Srbije i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića potpisaće u ponedeljak sporazum o zajedničkom političkom delovanju

Foto:Printscreen
Demostrantska stranka Srbije i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića potpisaće u ponedeljak sporazum o zajedničkom političkom delovanju, što bi mogao da bude početak pravljenja novog opozicionog bloka koji bi okupio stranke sa prefiksom nacionalne.

U DSS su potvrdili da će početkom sledeće nedelje njihov lider Miloš Jovanović i Samardžić imati zajedničko obraćanje javnosti, ali nisu ulazili u više detalja njihove buduće saradnje.

I posle višemesečnih pregovora o ulasku u Savez za Srbiju, DSS je ostao van ovog bloka koji predvodi Dragan Đilas, a kako stvari stoje, neće mu se ni priključivati.

DSS i Samardžićev Državotvorni pokret trebalo bi da se obavežu na zajedničku borbu za ostvarenje nekoliko ključnih političkih ciljeva, među kojima su očuvanje teritorijalnog integriteta države i rešavanja pitanja KiM dijalogom, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 SB UN, očuvanje političke i vojne neutralnosti i saradnja sa EU, ali bez članstva.

Ovaj sporazum bi trebalo da bude osnova i za zajednički nastup DSS i Državotvornog pokreta na sledećim izborima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE