Obrenovac, 03.07.2020

ZASEDANJE U NEMANJINOJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2019.
Vlada Srbije usvojila je predlog izmene Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar

Foto:N.Skenderija
Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici predlog izmene Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar, kojim bi se podaci o eventualnim opterećenjima na pokretnim stvarima i pravima pravnih i fizičkih lica registracijom učinili potpunijim, javno dostupnim i pravno sigurnijim. Kako se navodi u saopštenju Vlade, primenom usvojenih izmena Srbija će biti bolje pozicionirana na Duing biznis listi.

Takođe, Vlada je juče donela i Uredbu o finansijskoj podršci poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litru, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu Vlada je obezbedila 1,9 milijardi dinara i prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila 2019. godine.

Kako su naveli iz Vlade i u 2019. godini će se nastaviti sa razvojem savetodavnih poslova u poljoprivredi. Tako će usvojenom Uredbom o tom pitanju poljoprivrednim proizvođačima obezbediti pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara.

Na jučerašnjoj sednici usvojena je i odluka o obrazovanju Odbora za organizaciju Digitalnog samita šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

FINANSIJSKA PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA ZA KUPOVINU DIZELA

Vlada Srbije, usled uspešne finansijske konsolidacije i dodatnih sredstava koja su time obezbeđena, juče je na sednici donela Uredbu koja predstavlja finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litri, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu obezbeđeno je ukupno 1,9 milijardi dinara, a prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije nastaviće i u 2019. godini sa višegodišnjom praksom razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi.

Usvajanjem Uredbe o utvrđivanju godišnjeg programa razvoja savetodavnih poslova u polkoprivredi u 2019. godini, poljoprivrednim proizvođačima obezbediće se pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara, navadeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE